Neix GuiaDis, una guia d’ajudes a la discapacitat

La Fundació ONCE ha presentat aquest mes de gener la Guia Online d’Ajudes a la Discapacitat, GuiaDis, que en col·laboració amb Obra Caja Madrid i el Plan Avanza, han posat en marxa amb l’objectiu que esdevingui una eina perquè cada persona amb discapacitat pugui convertir-se en autodefensor dels seus propis drets. La guia es pot consultar a www.guiadis.es
GuiaDis ofereix una panoràmica del marc legal, internacional i nacional que protegeix els drets de les persones amb discapacitat i posa a disposició dels usuaris una base de dades actualitzada, accessible i d’us senzill que conté els ajuts públics que existeixen a l’actualitat per a persones amb discapacitat i les seves famílies.
Aquesta guia dóna la possibilitat a l’usuari d’escollir el tipus de recerca que més s’adapti a les seves necessitats, de manera que pot realitzar les consultes tenint en compte diferents paràmetres com són la situació de l’usuari, el tipus de recurs que es vol localitzar així com l’àrea de l’aplicació d’aquest ajut. Un cop localitzat l’ajut concret, l’usuari podrà accedir a una fitxa que conté la seva descripció i els requisits essencials a més d’un enllaç a la font originària i les dades d’on s’han de dirigir perquè es faci efectiva.
GuiaDis proporciona l’oportunitat de consultar els centres d’atenció que en cada àmbit proporcionen o faciliten algun tipus de servei relacionat amb la discapacitat. També posa a disposició de l’usuari serveis afegits que poden ser del seu interès com informació general relacionada amb la discapacitat així com una altra sèrie d’opcions que li serviran per aconseguir el millor rendiment possible d’aquesta eina. A l’apartat Llistats Generals podrà trobar també estadístiques que li permetran obtenir una reorientació general en funció de l’àmbit territorial, tipus i àrea d’aplicació dels ajuts recollits a la base de dades.

Font: Solidaridad Digital