Sota el títol Regenerem-Ciutat Viva, ECOM organitza un cicle virtual aquest novembre per reflexionar sobre l’activisme de la discapacitat vinculat al dret a l’accessibilitat

El cicle planteja la necessitat de tenir en compte la infància i la perspectiva de gènere i les cures en l’activisme pel dret a l’accessibilitat.  

ECOM organitza el cicle virtual “Regenerem - Ciutat Viva" on proposa activitats, dividides en dos blocs, durant tot el mes de novembre. El cicle, que serà de modalitat virtual a través de la plataforma Zoom, estarà dividit en dos blocs temàtics: Entorn cuidador i Entorn jugable i coeducador.  

El Regenerem – Ciutat Viva vol atendre, acompanyar i capacitar persones amb discapacitat i/o situació de dependència (específicament les dones del col·lectiu i del seu entorn de cures) perquè siguin agents actius de transformació social als seus territoris i liderin en primera persona processos d'inclusió, foment de l’autonomia personal i de millora de l'accessibilitat del seu entorn quotidià.  

L'accessibilitat a la infància i la igualtat de gènere i les cures dins l'activisme marquen els dos blocs temàtics de les activitats. 

Les activitats del cicle Regenerem – Ciutat Viva que proposa ECOM durant tot aquest mes de novembre estaran dividides en dues temàtiques. Aquestes activitats s’emmarcaran dintre de dos blocs. En el primer bloc anomenat Entorn cuidador posarem el focus sobre com incorporar la perspectiva de gènere i les cures a l'activisme i els processos de transformació social amb una xerrada a càrrec de Fil a l’agulla sobre Com incorporar la perspectiva de gènere i les cures a l’activisme i els processos de transformació socials? i un grup de treball on es plantejarà Com ha de ser l'activisme de la discapacitat per tenir en compte la igualtat de gènere i les cures? 

El segon bloc, anomenat Entorn jugable i coeducador, se centra en l'accessibilitat i la infància. Aquest comptarà amb una taula rodona d’Estratègies per un mateix objectiu: volem jugar i ser part!, centrada en la idea que la inclusió comença a la infància i garantint el dret al joc i a l’espai públic, i dos grups de treball: Accessibilitat i infància: posem en comú necessitats i reptes! on l’objectiu de la sessió serà fer una diagnosi general dels drets i necessitats dels infants amb discapacitat en entorns quotidians i serveis com el transport públic i Fem pinya i enxarxem-nos per generar canvis a tots els territoris! on es posaran en comú idees i estratègies per garantir el dret a l'accessibilitat des de la infància.   

L'objectiu és fer una diagnosi general sobre com en el disseny dels entorns no s'han tingut en compte les necessitats de la infància amb discapacitat i pensar conjuntament en un pla d'acció per transformar els entorns en espais jugables i coeducadores tenint en compte la diversitat humana. 

Les activitats del cicle Regenerem – Ciutat Viva es realitzaran cada dimecres de novembre de 17.30 a 19.30 a través de la plataforma Zoom.  

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom. Per participar es requereix inscripció prèvia que a través d’aquest formulari. Us recordem que aquest formulari formalitza la inscripció i una vegada completat el formulari d'inscripció us farem arribar l'enllaç el mateix dia de la sessió. 

Consulteu el programa complet aquí.