Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


qui som - història

inici » qui som » història
tots els ECOM's

L'any 1971 es va crear la Federació ecom, una entitat sense ànim de lucre d'àmbit estatal que naixia amb l'objectiu d'aglutinar els esforços de les associacions del sector de les persones amb discapacitat física de tot l'Estat Espanyol i per potenciar conjuntament la integració social i la lliure participació d'aquest sector de la població en totes les activitats socials.

Durant més de 40 anys, la Federació ecom, per una banda, ha prestat servei a les entitats federades, oferint-les informació i assessorament, i actuant com a centre de recursos; i per l'altre, treballant en tots els àmbits socials (educació, sanitat, laboral, lleure, esport...) per avançar en la integració de les persones amb discapacitat física.

de Federació ecom a ecom

L'any 2007 marca un moment d'inflexió en la Federació ecom, que decideix dur a terme un gir estructural. En el mes de gener es crea la Confederació ecom Catalunya, i en el mes de març la Patronal ecom. També en el mateix mes de març, en el marc de l'Assemblea General Ordinària de la Federació ecom s'acorda la creació de la Fundació ecom.

Tota aquesta nova estructura respon a la necessitat de trobar la fòrmula per optimitzar el treball de la Federació ecom a nivell territorial i avançar en l'organització del sector de les persones amb discapacitat física a Catalunya.

Els nous ens nascuts d'aquesta reestructuració s'engloben sota la marca ecom i venen a representar i donar servei a les associacions i les persones amb discapacitat física del territori català, i a defensar els seus drets davant l'administració catalana i en el diferents organismes de participació existents en el sector (consells, comitès, taules, plataformes...).

ecom, el referent de la discapacitat física a Catalunya

Amb l'objectiu de convertir-se en el referent de la discapacitat física a Catalunya, és a dir, en el màxim representant dels interessos del sector en el territori català, ecom, des del 2007, s'estructura de la següent manera:

  • - Federació ecom, que segueix sent l'ens que representa ecom en l'àmbit estatal.
  • - Confederació ecom Catalunya, que té com a objectiu la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física a Catalunya.
  • - Fundació ecom, que s'encarrega de millorar la gestió dels serveis que tradicionalment havia prestat la Federació ecom.
  • - Patronal ecom, que és l'associació empresarial que s'encarrega de vetllar, en l'àmbit autonòmic català, per una ordenació dels professionals del sector que sigui favorable als drets de les persones amb discapacitat física a qui atenen.

ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat