Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - educació

inici » àrees d'actuació » educació

serveis

Servei de Suport a la Inclusió a l’Escola:

El procés de normalització i inclusió de les persones amb discapacitat a la societat comença en la seva formació, aspecte fonamental per al ple desenvolupament personal i humà d'aquest col·lectiu.

ecom advoca per la inclusió escolar dels alumnes amb discapacitat física en el sistema d'ensenyament ordinardi i encamina les seves actuacions a l'impuls d'un procés de transformació que afavoreixi que els centres educatius es desenvolupin en resposta a la diversitat dels alumnes que hi tenen escolaritzats, identificant i eliminant les barreres que aquest entorn posa a l'aprenentatge, socialització i participació de les persones amb discapacitat.

Les àrees d'Educació i Sensibilització d'ecom duen a terme des de fa anys una tasca d'estreta col·laboració amb els centres educatius per tal de potenciar i normalitzar la inclusió escolar de les persones amb discapacitat física. Així mateix, ecom ofereix també assessorament i recolzament a aquells pares que vulguin optar, o hagin optat, per l'escolarització dels seus fills amb discapacitat física en el sistema d'ensenyament ordinari. Actualment, ecom col.labora amb la Plataforma per a una Escola Inclusiva a Catalunya.

objectius

  • Vetllar per una inclusió escolar digna dels infants amb discapacitat física a l'escola ordinària, per tal que aquests puguin accedir a una educació orientada al treball i a l'ocupació.
  • Assessorar i donar recolzament als familiars d'infants amb discapacitat física que vulguin optar, o hagin optat, per la inclusió dels seus fills a l'escola ordinària.
  • Oferir assessorament, serveis i programes per al professorat de l'escola ordinària per tal de facilitar la inclusió a les aules dels alumnes amb discapacitat física.
  • Fomentar l'organització i la difusió d'actes i jornades que promocionin el debat sobre la inclusió escolar.

ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat