Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - esport i lleure

inici » àrees d'actuació » esport i lleure

serveis

Programa de Foment d’Activitat Física Adaptada (AFA)

Servei de Suport a la Inclusió al Lleure

Per aconseguir una plena inclusió de les persones amb discapacitat física a la societat cal també que la possibilitat de gaudir de la pràctica d'esport i d'activitats d'oci i lleure estigui garantida per a tot aquest col·lectiu com ho està per a qualsevol altra persona. No hem d'oblidar, a més, que la participació en aquest tipus d'activitats reporta grans beneficis de salut i benestar a les persones amb discapacitat física.

L'Àrea d'Esport i Lleure d'ECOM compleix una doble funció: d'una banda, ofereix facilitats a les persones amb discapacitat física per gaudir d'activitats esportives, d'oci i turisme, i els informa de l'oferta adaptada; i, de l'altra, actua per sensibilitzar tant el sector esportiu com el d'oci i turisme sobre la necessitat d'adaptar les instal·lacions per fer-les accessibles a tothom.

objectius

  • Fomentar entre les persones amb discapacitat física la pràctica d'esport, com a font de salut i benestar, així com la seva participació en activitats d'oci i temps lliure.
  • Afavorir la normalització i l'ús de les instal·lacions esportives, lúdiques i culturals per part de les persones amb discapacitat física.
  • Facilitar informació a les persones amb discapacitat física sobre l'oferta d'activitats esportives i de lleure adaptades, així com de recursos de turisme adaptat (transport, allotjament, cases de colònies…).
  • Aportar eines i recursos per fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat física a l'esport i les activitats d'oci i temps lliure.
  • Sensibilitzar el sector esportiu i d'oci i turisme per fomentar l'adaptació de les instal·lacions per fer-les accesibles a tothom.
  • Promoure accions de formació sobre l'atenció a persones amb discapacitat entre els professionals del lleure educatiu, l'esport i el sector cultural i turístic.

ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat