Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - defensa dels drets

inici » àrees d'actuació » defensa dels drets

Les persones amb discapacitat física són titulars dels mateixos drets constitucionals que la resta dels ciutadans, no obstant això, en molts casos, en el desenvolupament de la vida quotidiana veuen seriosament limitada l'accessibilitat a l'exercici dels seus drets per la presència de nombroses barreres, que no només tenen a veure amb les seves pròpies limitacions, sinó també amb els inconvenients de caràcter laboral, econòmic i social, i d'actitud dels conciutadans.

ecom, com a representant del col·lectiu de persones amb discapacitat física a Catalunya, és present a diferents òrgans de participació de les administracions municipal i autonòmica per tal d'impulsar l'acompliment i l'aprofundiment de la legislació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat física. Així mateix, des del 2002, ecom compta amb un grup de treball Espai de Debat Juvenil, format per joves amb discapacitat física que mitjançant aquest espai debaten sobre les problemàtiques que pateixen per la seva situació. L'objectiu del grup és fer arribar, i sentir, les seves inquietuds en el diferents estaments socials i polítics.

objectius

  • Actuar per avançar en el reconeixement i el respecte dels drets de les persones amb discapacitat física i assolir la plena ciutadania en igualtat de drets i oportunitats que la resta de la societat.
  • Assessorar i ajudar les persones amb discapacitat física que hagin estat objecte de discriminació degut a la seva situació, o que hagin resultat afectats per l'incompliment de la normativa vigent en aquesta matèria.
  • Vetllar per l'aplicació de la legislació vigent en defensa dels drets de les persones amb discapacitat física.

ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat