Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

ECOM s’adhereix al manifest de l’ICD en el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

La Federació ECOM s’ha adherit al manifest unitari elaborat per l’Institut Català per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el proper 25 de novembre. Per segons any consecutiu, el manifest se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals.

El contingut d’aquest manifest, que ha estat redactat per la periodista Ariadna Oltra, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. Així mateix s’ha obert a l’adhesió d’entitats i persones físiques.

Les dones amb discapacitat són unes de les víctimes més habituals de delictes de violència sexual, tant quan a l’hora de cometre’ls s’utilitza la violència o la intimidació, com quan es realitzen utilitzant la manipulació, l’engany o la superioritat. La invisibilitat de les dones amb discapacitat, sumada a la invisibilitat de la violència sexual, fa que, en aquest camp, el desconeixement de la problemàtica sigui evident i preocupant, i exigeix amb urgència fer un apropament, estudi i abordatge d’aquesta problemàtica.

Com a defensors de les persones amb discapacitat física, i per tant, de les dones amb discapacitat física, ens sumem al manifest de l’ICD per visibilitzar les dones del nostre col•lectiu i per exigir conjuntament amb la resta de dones accions per eliminar la violència sobre qualsevol dona.

Sota la imatge d’aquesta pàgina trobeu l’enllaç al manifest.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat