Acció Psoriasi entra a formar part de la Junta Directiva del Foro Español de Pacientes

L’Associació Acció Psoriasi, entitat federada a ECOM, ha entrat a formar part de la Junta Directiva del Foro Español de Pacientes (FEP), que ja és un dels grups més grans de pacients d’Europa, aplega 1.040 associacions i 685.276 associats. Santiago Alfonso, gerent d’Acció Psoriasi, ha passat a ocupar el càrrec tresorer dins el Foro Español de Pacients, segons es va decidir en la darrera assemblea celebrada a Barcelona.
El FEP va nèixer el 2004 impulsat per l’Asociación Espanyola contra el Càncer, la Federación de Diabéticos Españoles, la Federación Espanyola de Enfermedades Raras, la Fundación Española del Corazón, la Fundación Hipercolesterolemia Familiar y la Liga Reumatológica Espanyola.
Les demandes del FEP estan recollides al ‘Decàleg dels pacients’, elaborat durant la Declaració de Barcelona de les Associacions, l’any 2003. Algunes de les demandes recollides en aquest document són: donar informació de qualitat contrastada respectant la pluralitat de les fonts, prendre decisions centrades en el pacient i defensar la relació metge-pacient basada en el respecte.