ECOM per uns ‘Pobles i ciutats sense pobresa ni exclusions”

Amb motiu de les eleccions municipals de 22 de maig, les 30 federacions d’entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, entre les quals es troba la Confederació ECOM Catalunya, han consensuat el document “Pobles i ciutats sense pobresa ni exclusions”, que va ser presentat el passat 3 de maig a la Biblioteca Font de la Mina a les principals forces polítiques. Aquest document recull 42 propostes de les entitats socials del país encaminades a millorar la col•laboració entre els governs locals i el Tercer Sector Social, millorar els serveis socials municipals, avançar en la inclusió i la cohesió socials, garantir el dret a l’habitatge, promoure l’ocupació, afavorir la integració de les persones nouvingudes i impulsar la participació ciutadana.
A l’acte de presentació es van reunir una representació del Tercer Sector Social i una representació dels cinc partits majoritaris que es presenten a les eleccions municipals del 22 de maig. Per part d’ECOM van participar activament en l’acte Maria José Rozas i Isabel Macarulla, directora tècnica i responsable d’Acció Social, respectivament.
Els cinc partits principals van exposar la seva posició respecte cada un dels 7 blocs que conté el document i per par del Tercer Sector Social es van exposar els diferents blocs del document i es van valorar les exposicions dels partits.
La directora tècnica d’ECOM va fer la presentació del bloc 5 ‘Reactivar l’ocupació’ i Isabel Macarulla va fer les valoracions del bloc 3 ‘Desenvolupar els serveis socials municipals’.