EcoTrace, el projecte d’agricultura ecològica de TRACE, ja dóna els primers fruits

El projecte d’agricultura ecològica de l’Associació Catalana de Traumàtics Craneoencefàlics i Dany Cerebral, TRACE, ha començat a donar fruits, cosa que els ha permès començar a comercialitzar les verdures de temporada que conreen mitjançant tècniques d’agricultura ecològica.

Des de fa uns mesos, TRACE, està duent a terme un projecte d’agricultura ecològica que té com a objectiu final la inserció laboral de les persones que tenen aquesta discapacitat, donat que les seqüeles físiques i psíquiques que pateixen els dificulta l’accés al mercat de treball.

Mitjançant el conreu d’agricultura ecològica, TRACE pretén que els usuaris de la seva entitat treballin algunes de les seqüeles que pateixen com per exemple l’ordre, l’orientació, la psicomotricitat o l’organització. Per això, fa uns mesos va adquirir un terreny de mitja hectárea a Sant Vicenç dels Horts on han estan conreant diferents productes mitjançant tècniques d’agricultura ecològica, sense pesticides ni adobs químics. El resultat: verdures sanes, nutritives i fresques.

L’objectiu futur de TRACE és obrir una botiga on comercialitzar aquesta verdura ecològica que conrea amb la finalitat de fomentar la inserció laboral dels usuaris de l’entitat. Mentre recapten els fons necessaris per obrir aquesta botiga, la comercialització de les verdures es durà a terme des de l’entitat.

Com fer comandes de verdura ecològica?
Les persones interessades en fer una comanda de verdures ecològiques poden adreçar-se a TRACE al telèfon 933 250 363 o enviant un correu electrònic a info@tracecatalunya.org.

TRACE els enviarà setmanalment un correu electrònic amb tots els productes de què es disposa aquella setmana de manera que les persones interessades en adquirir producte puguin enviar la seva comanda per correu electrònic abans del dia prefixat d’entrega. La comanda mínima és de 10 euros, i la cistella amb els productes, sempre i quan la comanda sigui col•lectiva (mínim 10-15 persones), TRACE la lliurarà allà on el comprador indiqui. Les comandes individuals s’hauran de passar a recollir per la seu de TRACE, al carrer Rector Triadó, 51 (al costat de l’estació de Sants).

Els beneficis de la venda de verdura seran destinats a la creació de la botiga ecològica.