El Centre d’Educació Especial Pont del Dragó celebra el seu 25è aniversari

L’Associació Centre Pont del Dragó, federada a Ecom, celebra enguany els seus 25 anys. És ja un centre de referència a Catalunya per a la formació i inclusió de l'alumnat amb discapacitats, principalment motrius. Prepara els i les joves per al desenvolupament de la seva autonomia personal i professional, i també ofereix la possibilitat que els estudiants de darrer any puguin fer pràctiques en empreses o al Districte de Sant Andreu.

El CEE Pont del Dragó, situat al districte de Sant Andreu, és de titularitat municipal i està gestionat pel Consorci d'Educació de Barcelona (CEB). Es va crear fruit d'una experiència pilot promoguda i iniciada per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Actualment, compta amb 52 alumnes d'entre 16 i 24 anys.
Des del centre es treballa en dues línies:
Una, els Programes de Qualificació Professional Inicial, en les branques d'administratiu i arts gràfiques per a joves amb discapacitat motriu i/o amb barreres per a l'aprenentatge. Tot tenint en compte sempre les necessitats individuals i grupals, té com objectiu que els alumnes prenguin un paper actiu en la seva inserció laboral, s’afavoreix la seva inclusió social i se’ls acompanya en tot el procés de sortida.
L’altra línia de treball del centre és el suport a la inclusió en totes les etapes educatives per a l'alumnat amb discapacitats motrius que estiguin matriculats en centres ordinaris.

El CEE Pont del Dragó és un centre innovador en el foment de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i en el desenvolupament de les tecnologies d'ajut (ajudes tècniques i adaptacions) per a l'accés al coneixement i la igualtat d'oportunitats.

A més del conveni de col•laboració amb la Federació ECOM des de fa anys, el Centre té un conveni de col•laboració subscrit amb l'empresa Hewlett Packard, la Fundació Pere Mitjans i Odisseny dirigit a la provatura d'accessibilitat de maquinari dissenyat per l'empresa HP.
Ha rebut el reconeixement internacional a la seva tasca, a través d'un dels Premis Helios 1988-1991, concedit per la Comissió de la CE als millors projectes per afavorir la vida independent de les persones amb discapacitat motriu. També ha participat en diversos projectes europeus dels programes Leonardo, Horizon i eLearning, entre d'altres iniciatives.

Celebrem els 25 anys del Centre d'Educació Especial Pont del Dragó i us adjuntem l’enllaç per a que pugueu consultar les activitats que es faran entorn l’aniversari.