El portal www.ecomlab.cat rep el Premi Civisme 2009 als mitjans de comunicació

El portal www.ecomlab.cat, creat el 2009 per ECOM per sensibilitzar infants i adolescents sobre discapacitat i altres valors, va rebre ahir a la tarda el Premi Civisme als mitjans de comunicació, en la categoria de pàgina web de contingut cívic, que atorga la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

El lliurament dels premis, que va ser president pel conseller de Governació, Jordi Ausàs, va tenir lloc al Palau de la Generalitat i hi van assistir per part d’ECOM la presidenta d’ECOM, Maria José Vázquez, la gerent, Anna Collado, la directora tècnica, M. José Rozas, la responsable de Sensibilització, Elisabet Vergés, i André Pessoa, de l’estudi de disseny APS&Co, creador del portal. Per aquest premi, ECOM va rebre una dotació de 3.000 euros.

El Premi Civisme, que enguany arriba a la quinzena edició, reconeix els treballs i produccions que han destacat pel tractament dels valors del civisme i que hagin estat publicats o emesos en els diferents àmbits de la comunicació durant el 2009. El premi es concedeix en quatre modalitats: produccions televisives, produccions radiofòniques, treballs per a la premsa escrita i pàgina web de contingut cívic.

EcomLab va ser premiat, concretament, amb el Premi Civisme als mitjans de comunicació, en la categoria de pàgina web de contingut cívic. Del portal s’ha valorat ‘la seva innovació per la difusió i l’aprenentatge dels valors del civisme i també que està ple de curiositats per a l’aprenentatge dels més joves’. El jurat va destacar també que www.ecomlab.cat ‘és una eina interactiva molt ben acabada per a treballar el món de la discapacitat amb infants i adolescents, tant dins com fora de les aules’.

El jurat d’aquest premi estava presidit pel conseller del Departament Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i estava format pel secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis; el cap de premsa del Departament de Governació, Francesc Vila; i els periodistes Anna Figuera, de TV3; Núria Ferré, de Catalunya Ràdio; i Joan Manuel Perdigó, de El Periódico.

En general, els Premis Civisme pretenen potenciar tots els comportaments i les actituds fonamentals en la tolerància, l’educació, la cultura, la urbanitat, el progrés, l’amabilitat, la ciutadania, el patriotisme i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per la llibertat individual i col·lectiva.