ELECCIONS 12M. Llancem una enquesta per detectar possibles incidències i vulneracions de drets en les eleccions del 12M. Si has patit alguna vulneració, digue’ns-ho!

L’enquesta vol detectar especialment incidències a l’hora d’exercir el dret a vot i el dret a la participació en les meses electorals o com a interventores o apoderades 

Igual com hem fet en motiu d’altres comicis electorals, ECOM hem llançat una petita enquesta per recollir possibles incidències i/o vulneracions de drets que hagin pogut patir les persones amb discapacitat física i/o orgànica en les eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 12 de maig a l’hora d’exercir el seu dret a vot i el seu dret a participar com a membres de les meses electorals o com a interventores o apoderades.  

L’objectiu d’aquesta enquesta és poder detectar les incidències que es puguin haver donat per poder traslladar la informació als organismes competents, per tal que puguin identificar-les i resoldre per a futurs processos electorals.  

Els resultats obtinguts del recull d’incidències els inclourem també en l’edició Radar ECOM 2024, l'informe de les vulneracions de drets i discapacitat física i/o orgànica a Catalunya que realitzem anualment. L’informe RADAR ECOM és una eina fonamental per a conscienciar la societat de les desigualtats de drets que patim i per tal de fer incidència política i tractar de promoure canvis que reverteixin en millores per als nostres drets.    

Aquesta enquesta que ECOM llancem en relació a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya del 12M s'adreça tant a aquelles persones que no han pogut exercir el dret a vot per algun motiu (ja sigui a través del vot per correu o votant presencialment al col·legi electoral) com aquelles que l’han pogut exercir però volen compartir les seves experiències perquè han viscut circumstàncies que per algun motiu han vulnerat els seus drets o consideren que han estat discriminatòries.  

A més de a les persones votants, l’enquesta enguany també s’adreça a persones amb discapacitat física i/o orgànica que hagin participat com a membres d’una mesa electoral i hagin patit alguna incidència i/o vulneració de drets; o que se’ls hagi privat o dificultat la seva participació. I també a aquelles que hagin viscut incidències en participar o voler participar com a interventores o apoderades.  

Podeu participar en l’enquesta a través d’aquest enllaç fins el proper 1 de juny de 2024.