IX edició dels premis 'cermi.es', amb dues noves categories en Cooperació i RSC

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) va convocar ahir les bases per a la novena edició dels premis 'cermi.es' que, com "principal novetat" aquest any, inclou dues noves categories de participació: Cooperació Internacional i Responsabilitat Social Empresarial en Discapacitat.

Segons aquest organisme, els guardons tenen com a objectiu reconèixer la tasca realitzada per la societat en favor dels drets, la participació i la plena ciutadania de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Totes les persones, organitzacions, entitats i institucions que ho desitgin poden presentar les seves candidatures fins al 31 de juliol.

Així, la modalitat de Cooperació Internacional premiarà la iniciativa, acció o persona que més hagi contribuït a millorar les condicions de vida i ciutadania de persones amb discapacitat i les seves famílies en nacions diferents a Espanya, a través de projectes d'aquesta naturalesa.

Per la seva part, el premi RSE-Discapacidad distingirà a les empreses o corporacions que millors polítiques, iniciatives o accions de responsabilitat social hagin desplegat en l'esfera de la discapacitat.

La resta de categories, com en edicions anteriors, són les d'Inclusió laboral, Investigació social i científica, Acció social i cultural, Accessibilitat Universal, Acció en benefici de les dones amb discapacitat, Trajectòria associativa, Institucional, Mitjans de Comunicació i Millor acció autonòmica/local. La veredicte de totes elles serà emès per un jurat especialitzat durant la segona quinzena del pròxim mes de setembre.