Ja disponible la relatoria de la jornada “Asistencia Personal y Vida Independiente. Futuros retos del Servicio de Asistencia Personal y la Vida Independiente”

Avui, Dia de la Vida Independent, seguim reclamant una aposta real i definitiva per l’assistència personal com el recurs necessari per garantir una vida independent dins la comunitat de les persones amb discapacitat física i/o orgànica

Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Vida Independent posem a la vostra disposició la relatoria de la jornada ‘Asistencia Personal y Vida Independiente. Futuros retos del Servicio de Asistencia Personal y Vida Independiente, que vam celebrar en el marc del 50è aniversari de la Federació ECOM.

Aquesta relatoria és un resum de les intervencions dels diferents ponents que van participar a la jornada, posant focus en les argumentacions més destacades en referència als reptes de futur pendents de resoldre en relació a l’assistència personal així com en els raonaments que evidencien que aquesta figura és clau per garantir una vida independent dins la comunitat.

A la jornada vam reunir ponents de referència en la defensa del dret a la vida independent i a l’assistència personal com Facundo Chávez Penillas, assessor en discapacitat i drets humans de l'Oficina de l'Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans; Margarida Saiz Lloret, cap del Departament de Serveis de Vida Independent de l’IMPDL; Antonio Centeno Ortiz, membre del Fòrum de Vida Independent (FVID) i cofundador de l'Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona; i Javier Arroyo Méndez, coordinador de l'Oficina de Vida Independent de Madrid i participant del Fòrum de Vida Independent i Diversitat. Veus diferents però un mateix discurs, unanimitat en què l’assistència personal és el recurs que millor garanteix una vida independent dins la comunitat de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, i un clam compartit a les Administracions Públiques perquè apostin definitivament per l’impuls de l’assistència personal, perquè s’acabi de regular la figura, i perquè es destini el pressupost necessari per garantir el servei a les persones en unes condicions que garanteixin la vida independent. El mateix clam que des de fa anys ve fent ECOM.

Aquesta jornada va comptar també amb representants de les diferents Administracions Públiques: Anna Figueras i Ibáñez, secretària d'Afers Socials i Famílies; Joan Ramon Riera Alemany, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; i Lluïsa Moret Sabidó, de la Diputació de Barcelona, que van acompanyar en la taula institucional el nostre president, Antonio Guillén.

Podeu descarregar-vos la relatoria en aquest enllaç.

Us recordem que també teniu disponible el vídeo de la jornada al nostre Canal de Youtube.