Ja teniu disponible al web la relatoria de la #JornadaAPECOM22 “El derecho a la asistencia personal y la vida independiente desde la comunidad”

Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Vida Independent, posem a la vostra disposició la relatoria de la #JornadaAPECOM22 “El derecho a la asistencia personal y la vida independiente”, que vam celebrar virtualment el passat 20 de desembre.

Com recordareu, l’objectiu d’aquesta jornada va ser posar en valor i visibilitzar l’activisme pel dret a l’assistència personal i la vida independent per mostrar que el reclam pel dret a l’assistència personal és una veu plural defensada des de la societat civil a través de diferents formes d’acció col·lectiva, i des de diferents punts territorials d’Espanya i Catalunya. I, sobretot, generar un espai per promoure sinèrgies que ens permetin defensar amb més força aquest dret tan necessari per a una vida independent de les persones amb discapacitat.

A la jornada vam comptar amb la participació del sr. Kamil Goungor, Oficial de Suport a Polítiques i Movimients de ENIL (Red Europea de Vida Independiente), que es va encarregar de la ponència inicial. I també es va dur a terme una taula rodona on es van presentar tres iniciatives diferents que estan treballant pel dret a l’assistència personal, en diferents punts del territori. Vam comptar amb la presència de Jordi Dueso, membre de la plataforma Prou Barreres, de Terrassa; Juan Benagues, de la Oficina de Vida Independent de València; i Martí Ballada, membre de Peldret, d’activistes socials.

Us podeu descarregar la relatoria aquí.

Us recordem que també teniu disponible el vídeo de la jornada al nostre Canal de Youtube.

Com a ECOM, avui i sempre, seguim treballant per aconseguir que l’assistència personal esdevingui un recurs a l’abast de les persones amb discapacitat física i/o orgànica perquè puguin desenvolupar el seu projecte de vida independent dins la comunitat.