La discapacitat vista a través d’un nen

LA 2 ESTRENA ‘TENGO ONCE AÑOS’, UN PROGRAMA PER A LA INTEGRACIÓ

'TVE2' ha estrenat el 2014 amb un nou programa dedicat a la discapacitat. A través de la mirada d’un infant, ‘Tengo once años mostrarà el dia a dia d’una dotzena de nens que conviuen amb la discapacitat, ja sigui pròpia o de persones properes.

En aquest espai setmanal, l’espectador coneixerà tot el què envolta un persona amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva o visual, i descobrirà com es desenvolupa l’infant amb els companys de classe; a casa, amb els amics i familiars; i com du a terme les seves aficiones.

Amb els testimonis es pretén canviar la percepció que la gran majoria de la població té sobre les persones amb discapacitat. Per a això, el programa, que s’emetrà cada diumenge (21h), comptarà amb sis entregues i dues històries cada setmana.

“La meva vida és igual que la teva, l'única diferència és que m’ho haig de treballar una miqueta més”, diu la Isabel, una de les protagonistes de la primera emissió. Viu a Fuenlabrada (Madrid) i des dels tres anys té una discapacitat visual derivada del síndrome de Steven Johnson. La Isabel té dotze anys, somia amb ser escriptora i sovint es fa càrrec de la seva germana i de petites tasques de la llar.

L’Ángela, per la seva part, viu a la localitat toledana d’Argés, on comparteix habitació i una estreta relació amb la Sara, la germana petita, que té una microcefalia i una discapacitat auditiva. A través d’elles i les seves famílies, descobrirem la capacitat de superació que envolta la discapacitat.