La Fundació APIP-ACAM ofereix programes de respir adreçats a persones amb discapacitat i les seves famílies

La Fundació APIP-ACAM, entitat federada a ECOM, ofereix, a través d’un conveni de col•laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, tres programes de respir adreçats a persones amb discapacitat i les seves famílies. Aquests programes estan en marxa des de ja fa uns mesos però encara queden places lliures.
‘Respir de vacances de Setmana Santa’ és un dels programes que ofereix APIP-ACAM, i consisteix en poder gaudir estades residencials a una residència gestionada per la pròpia entitat, amb activitats lúdiques i terapèutiques. A aquest programa hi poden accedir persones amb discapacitat majors de 18 anys de la ciutat de Barcelona. El període d’aquest programa de respir és del 18 al 21 d’abril.
Un altre dels programes que ofereix és en un ‘Suport domiciliari i comunitari per a persones amb pluridiscapacitat i les seves famílies’, que s’adreça a persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona amb diferents necessitats de suport i a les seves famílies i els ofereix una sèrie de serveis de suport especialitzat i respir en contextos naturals i residencials. La data de finalització d’aquest programa és el 31 de juliol.
També fins el 31 de juliol, està en marxa el programa de ‘Estades temporals de respir per a persones amb discapacitat física’, que té la voluntat de brindar un suport a les famílies cuidadores de persones amb discapacitat física i necessitats de suport generalitzat de la ciutat de Barcelona i que ofereix estades temporals en règim de residència.
Les persones interessades en poder gaudir d’algun d’aquests programes, pot sol•licitar-lo contactant amb la Fundació APIP-ACAM trucant al 93 317 16 14 (preguntar per Olga Sáez), enviant un correu electrònic a serveisderespir@fundacioapipacam.org o bé per correu postal escrivint a c/ Carrer Paloma, 21-23, de Barcelona.
La Fundació APIP-ACAM és una entitat d’iniciativa social especialitzada en el disseny de respostes a les necessitats personals i socials de persones i col•lectius altament vulnerables. Compta amb 30 anys d’experiència en la gestió de serveis especialitzats en l’atenció a persones amb discapacitat física i intel·lectual amb diferents necessitats de suport.