Les activitats de sensibilització d’ECOM, reconegudes amb el Segell de Qualitat Educativa

AQUEST RECONEIXEMENT ÉS PROMOGUT PEL CONSELL DE COORDINACIÓ PEDAGÒGICA DE L’INSTITUT D’EDUCACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA
Les activitats de sensibilització d’ECOM han estat reconegudes amb el Segell de Qualitat educativa que concedeix el Consell de Coordinació Pedagògica (CCP), de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. Les activitats d’ECOM estan recollides al Programa d’Activitats Escolars (PAE), la plataforma que recull més de 5.000 activitats educatives adreçades a les escoles de Barcelona, des del curs 2011-2012.
El Segell de Qualitat Educativa respon a un procés d’acreditació que el març de 2015 va iniciar l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de fer una valoració pedagògica de les entitats i de les activitats que formaven part del Programa d’Activitats Escolars (PAE). Com a entitat participant en el Consell de Coordinació Pedagògica (CCP), la Federació ECOM es va oferir voluntàriament a passar per aquest procés d’acreditació, que finalment ha superat. Ara, les seves activitats de sensibilització de la Federació ECOM tenen el reconeixement que atorga aquest Segell de Qualitat Educativa. En endavant, qualsevol entitat que sol•liciti entrar al CCP haurà d’obtenir obligatòriament aquesta acreditació.
El Consell de Coordinació Pedagògica (CCP) és una xarxa educativa que aplega actualment 155 institucions i entitats ciutadanes que ofereixen activitats educatives per a escolars, entre les quals es troba la Federació ECOM, que oferta activitats de sensibilització vers la discapacitat física. La voluntat del CCP és brindar i apropar a l'escola la major quantitat i diversitat possible de recursos educatius i culturals per tal d'optimitzar la ciutat com a agent educatiu. Aquesta oferta educativa (de més de 5.000 activitats) es concreta en el Programa d'Activitats Escolars (el PAE) que esdevé així un potent instrument que complementa, amplia i dimensiona la percepció de la realitat que tenen nenes, nens i joves en el marc familiar i escolar, multiplicant les oportunitats d'aprenentatge de l'alumnat.
Els centres escolars interessats per les activitats d’ECOM podeu consultar a la pàgina web del Consell de Coordinació Pedagògica, el Programa d’Activitats Escolars (PAE), la plataforma on es recull tota l’oferta d’activitats educatives de la ciutat de Barcelona.