Més de 200 persones participen a les jornades d’inserció laboral ‘Trencant Motllos’

Els passats 1 i 4 de desembre, la Fundació ECOM, conjuntament amb la Federació ACAPPS, AMMFEINA, INSERTA i ACTAS, van organitzar, sota el lema ‘Trencant motllos’, unes jornades sobre inserció laboral que van tenir com a temes centrals la crisi i la reorganització que s’està duent a terme actualment en els diferents dispositius que actualment generen oportunitats d’ocupació per a persones amb discapacitat (SIL, TaS, OTL, CET). Liderada per la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball (DGIOT) i recolzada per les entitats socials que representen els diferents col·lectius de persones amb discapacitat, aquesta reorganització ens està portant cap nous models, dissenys i propostes de treball que marcaran el futur de la inserció laboral dels col·lectius amb especials dificultats per trobar feina.

L’assistència a aquestes jornades, comptabilitzant les dues sessions, la del dia 1 i la del dia 4, va ser superior a 200 persones. La sessió del dia 1, va comptar amb diferents ponències i taules rodones, mentre que la del dia 4, va consistir més en un espai de relació, intercanvi, aprenentatge i cooperació en el qual van participar professionals de diferents dispositius, programes i serveis públics i privats de suport a la inserció laboral, especialment centrats en els col·lectius que presenten majors dificultats d’inserció.

Les jornades ‘Trencant Motllos’ consoliden per tercer any consecutiu la col·laboració dels Serveis d’Integració Laboral i els Programes de Treball amb Suport d’ACAPPS, ACTES, AMMFEINA i ECOM, que van iniciar l’any 2007 una pràctica de col·laboració, tant pel que fa a la seva participació conjunta en la planificació estratègica de la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball com, i especialment, en les accions de difusió i innovació. L’any 2008, FSC-INSERTA es va sumar a aquest treball en comú en pro de la inserció laboral de les persones amb discapacitat.