Neix l’Observatori de l’Ictus

AQUESTA SETMANA EL BUS DE L’ICTUS A LA PLAÇA UNIVERSITAT DE BARCELONA, AMB LA CAMPANYA ‘1 DE 6’

Per primer cop al nostre país, societats mèdiques i associacions de pacients s’han unit per a la conscienciació i la prevenció de l’ictus. Així ha nascut l’Observatori de l’Ictus, una plataforma multidisciplinar en què participen la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN), la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SEMIFYC), la Federació Espanyola d’Associacions d’Anticoagulats i Vàlvules Cardíaques (FEASAN) i la Federació Espanyola de l’Ictus (FEI).

La finalitat d’aquest observatori és afavorir un major coneixement de les causes i de les conseqüències de l’ictus, i informar sobre les mesures de prevenció i la importància d’un diagnòstic ràpid.

L’ictus és la primera causa de mortalitat en la dona a Espanya i la segona en homes, i consumeix un 10% de la despesa sanitària.

CAMPANYA ‘1 DE 6’

Com a primera mesura per assolir el seu propòsit, l’Observatori de l’Ictus ha posat en marxa la campanya ‘1 de 6’ que, a bord del Bus de l’Ictus, està recorrent diverses ciutats espanyoles (Madrid, València, Sevilla, Bilbao i Barcelona) realitzant proves de detecció de factors de risc i recordant que un de cada sis espanyols pot sofrir un ictus al llarg de la seva vida. Aquest bus serà a Barcelona del 15 fins el 19 de juny, instal·lat a la Plaça Universitat.