ECOM i l’entitat federada AVAN participen al ‘Mescla’t’ de Sabadell, que reuneix Solidaritat, Cooperació i Diversitat

Sabadell acollirà aquest proper cap de setmana, 25 i 26 d’octubre, la primera edició del programa ‘Mescla’t’. Un projecte que agrupa més de 50 entitats i aposta per la convivència i la inclusió social, la solidaritat i la cooperació.

Aquesta és la primera edició del Mescla't, que engloba en un sol esdeveniment actes que se celebraven per separat, com ara la Mostra de Solidaritat i Cooperació o la desapareguda Festa de la Diversitat.

El programa unitari, que vol fomentar la integració social, ha convocat més de 50 entitats i inclou unes 40 activitats, entre les quals música tradicional, gastronomia típica i productes artesanals de diferents zones geogràfiques d’arreu del món; tallers, jocs, dansa, teatre, xerrades i moltes altres, que sumaran unes dotze hores d’activitats per a tota la família. També es farà una crida als joves amb diferents actuacions de break-dance i hip hop, grafits i tallers, i hi haurà activitats per als més petits.

AVAN, entitat federada a ECOM, hi participarà, i la seva responsable de relacions institucionals i captació de recursos ha agraït a l’Ajuntament “la seva lluita per la inclusió social” i ha subratllat la necessitat de treballar per la qualitat de vida de les persones en situació més vulnerable, sovint discriminades per part dels sectors econòmics.
ECOM també estarà a la mostra des del SIL Sabadell.

El regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha afirmat en roda de premsa que “és un programa que ajuda a trencar els murs i les barreres amb la societat immigrant”. Boada, a més, ha explicat: “No podem crear una societat estanca, per això cal trencar murs i barreres entre la societat civil i les entitats. No cal agrair res a l’ajuntament peruè simplement estem duent a terme la nostra obligació”. La regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, ha assegurat que “es tracta d’una sola activitat conjunta, compromesa amb els drets humans, perquè és a través d’aquesta transversalitat i treball en xarxa que es pot incidir en la lluita contra les diferències i les desigualtats”.