ECOM participem en una xerrada-taula rodona a Sta. Perpètua sobre ajuts, recursos i serveis

AQUESTA PARTICIPACIÓ S'EMMARCA EN EL CONVENI QUE ECOM TENIM AMB LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA SEGONS EL QUAL DONEM SUPORT ALS EQUIPS TÈCNICS DELS MUNICIPIS DE LA PROVÍNCIA EN TEMES DE DISCAPACITAT.

Des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitzen una xerrada-taula rodona sobre Diversitat Funcional dins les accions pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. ECOM hi participem a través de la presentació d’Isabel Macarulla, responsable de l’àrea d’Acció Social d’ECOM, que ha parlat sobre els serveis que existeixen per a les persones amb discapacitats i els ajuts econòmics i recursos disponibles en diversos àmbits de la vida de les persones, que inclouen: opcions en l’àmbit educatiu per a alumnes amb discapacitat; tipologia de serveis socials adreçats a persones amb discapacitats; recursos que existeixen en l’àmbit de la salut; serveis i ajuts en l’àmbit laboral; prestacions i ajuts econòmics per a persones amb discapacitats; ajuts per a vehicles i en transports públics; ajuts i opcions en habitatge; altres ajuts als quals tenen dret les persones amb discapacitat.

Al final de la seva exposició, a més, Macarulla ha compartit algunes reflexions respecte a cap on i com han d’evolucionar els recursos i respecte a com exercir els drets reconeguts en la llei.

En l’acte també ha intervingut Isabel López, psicòloga de la fundació Uszheimer, que aportarà una mirada des d’una vessant més assistencial i psicològica i d’acompanyament a les famílies.

L’activitat està pensada perquè les persones assistents puguin també intervenir amb les consultes i/o les aportacions que considerin oportunes.

ACCIONS CONTINUES I PUNTUALS ALS MUNICIPIS PER CONVENI AMB LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Aquesta és una de les accions puntuals que s’emmarquen en el conveni que ECOM té amb la Diputació de Barcelona i que inclou un servei continuat d’assessorament per correu electrònic o telèfon als equips de serveis socials municipals; l'elaboració i actualització d'una guia de recursos allotjada i disponible en la pàgina web d’ECOM (vegeu l'enllaç a la banda dreta d'aquesta pàgina) i la realització de grups de suport emocional (GSAM) a persones cuidadores no professionals, a petició les àrees de serveis socials i/o referents de discapacitat. Enguany s’han fet tres GSAM, a Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola del Vallès i Granollers.