La discapacitat brinda pel turisme accessible, en el Dia Mundial del Turisme

Aquest matí, convocats per la federació de la discapacitat física ECOM i Turisme de Barcelona, representants de les principals federacions de la discapacitat de Catalunya, han participat en una prova pilot de la ruta guiada “Easy Walking Tour Gòtic” (que ofereix des de l’any passat Turisme de Barcelona i que està pensada per a persones amb mobilitat reduïda) per mirar de fer-la accessible a tots tipus de discapacitat, més enllà de la física. Aquesta acció s’emmarca en la commemoració del Dia Mundial del Turisme, que se celebra avui, i que la Organització Mundial del Turisme ha dedicat enguany a la promoció del Turisme per a tots i a la promoció de l’accessibilitat universal.
Per facilitar que tots els participants poguessin gaudir de la ruta, s’ha comptat amb guies especialitzats en atenció a persones amb necessitats especials així com amb suports específics (intèrpret en llengua de signes, radioguies...), prestacions que Turisme de Barcelona preveu que estiguin disponibles en endavant, si hi ha persones que ho requereixen i ho sol•liciten. La invitació als representants de les federacions s’ha fet perquè puguin testar que es tracta dels suports adequats i/o fer els suggeriments i recomanacions que calguin.
En aquest acte ens han acompanyat també Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Laia Ortiz, tercera tinenta d’alcaldia i directora de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que ha fet menció i celebrat la iniciativa que des de fa uns mesos està fent conjuntament l’Ajuntament de Barcelona amb ECOM i PREDIF, que estan auditant l’accessibilitat de més de 400 establiments turístics de la ciutat de Barcelona justament per, en base als resultats, engegar iniciatives orientades a promoure el turisme accessible.
L’acte ha finalitzat amb un brindis de tots els assistents, a l’hotel ILUNION Almirante, en què tothom ha celebrat la bona pensada d’aquesta iniciativa i han posat de relleu la importància que tothom pugui gaudir del turisme en igualtat d’oportunitats. Han destacat també com molt encertada i profitosa aquesta col•laboració entre qui dissenya i oferta el producte (Turisme de Barcelona) i l’usuari final (les persones amb discapacitat i els seus representants), en aquest cas. “Des del col•lectiu de la discapacitat demanem sempre aquesta col•laboració ja que considerem que cal conèixer molt bé les necessitats de les persones per respondre a les seves necessitats d’accessibilitat”, ha remarcat Antoni Guillén, president d’ECOM. “Agraïm la bona disposició de Turisme de Barcelona per dur a terme aquesta iniciativa i per treballar conjuntament per garantir el dret al turisme a totes les persones”, ha dit Guillén.
Aquesta acció a Barcelona s’emmarcava en la celebració promoguda per PREDIF (Plataforma Estatal Representativa de la Discapacidad), amb seu central a Madrid, i de qui ECOM forma part, que simultàniament durà accions similars per promocionar el turisme accessible a diferents punts d’Espanya.