La Fundació Auxilia col·loca la primera pedra de la seva nova residència per a persones amb discapacitat

Ahir al matí, la Fundació Privada Auxilia va dur a terme l’acte de col·locació de la primera pedra del seu nou Servei d’Acolliment Residencial i Centre d’Atenció Especialitzada adreçat a persones amb discapacitat, en el terrenys de la futura seu al carrer Augusta, 370. L’acte va ser presidit per les conselleres d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i de Salut, Marina Geli, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la presidenta de la Fundació Auxilia, Maria Blanca Amatriain.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania aporta al finançament d’aquestes obres una subvenció de 1.832.871,05 euros. Aquesta xifra suposa el 50% del cost de l’equipament.

El nou centre de la Fundació Privada Auxilia tindrà una capacitat de 30 places residencials i 12 de centre de dia. Oferirà atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat, amb necessitat de suport extens i/o generalitzat. Acció Social i Ciutadania concertarà totes les places un cop l’equipament entri en funcionament. La Fundació Privada Auxilia Barcelona s’encarregarà de la gestió del centre.

La residència tindrà una superfície de 1.784 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i cinc plantes. Disposarà de 9 habitacions dobles i 12 habitacions individuals, així com de menjadors, cuina, bugaderia, sala de visites, aules, infermeria i gimnàs, entre altres. El termini d’execució de les obres és de 24 mesos.

Font: www.gencat.cat