Nexe Fundació Privada rep el Premi Nacional a l’Excel·lència en la Dependència atorgada per la Fundació Caser

La Fundació Caser per la Dependència va concedir a mitjans de juny a Nexe Fundació Privada, entitat federada a ECOM, el Premi a l’Excel·lència en Dependència dins de la IV Edició dels Premis Dependència i Societat. Nexe Fundació Privada rep el guardó per la seva trajectòria de 30 anys oferint una atenció global i precoç a aquests/es nens/es i recolzant a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida, a demés de desenvolupar una important tasca de sensibilització a la societat.
2 de cada 1000 nens/es nascuts a Europa pateixen pluridiscapacitat, una discapacitat d’origen neurològic que s’associa a un trastorn motriu important i un retard greu, provocant a l’afectat/da una restricció de les capacitats de percepció, comunicació i autonomia diferents, precisant cada nen/a unes necessitats diferents. Els/les nens/es amb pluridiscapacitat existeixen i tenen dret a una vida digna.
El Premi a l’Excel•lència en Dependència s’atorga a la persona, empresa o entitat que s’hagi destacat pel desenvolupament d’iniciatives o treballs que contribueixin a donar solucions integrals als problemes derivats de la dependència, considerant tots els aspectes de la mateixa, ja siguin d’indole econòmic, normatiu, de garantia d’equitat i qualsevol altre que condicioni la vida del dependent. El Jurat ha tingut en compte la seva naturalesa innovadora, així com el seu caràcter d’universalitat que possibiliti la seva implementació en qualsevol part de l’estat espanyol. Per això, ha premiat amb 18.000 euros a Nexe fundació Privada pel desenvolupament d’un projecte educatiu a mida per a nens/es amb pluridisapacitat i edats compreses entre els zero i els 6 anys.
Fundación Caser per la Dependència, institució promoguda pel Grup Caser, té com objectiu ser un gran centre multidisciplinari d’estudi, reflexió i conscienciació social sobre las necessitats de les persones dependents i els seus familiars.