Suma’t al Sant Jordi Divers d’ECOM

S'acosta abril i amb ell una nova edició de la nostra  campanya de Sant Jordi, el Sant Jordi Divers, una proposta perquè pinteu un dibuix inspirat en aquesta diada sense fer servir les mans i el compartiu per poder entrar a participar en un sorteig de material infantil.

L’objectiu d'aquesta proposta és reflexionar i aprendre que, de vegades, no podem fer les coses com estem acostumades, però no per aquest motiu hem de deixar de fer-les. Les persones amb discapacitat es troben sovint amb aquesta realitat i, amb adaptacions, poden fer tot allò que vulguin fer.

 

Com podeu participar en el Sant Jordi Divers d'ECOM?

  1. Pinteu el dibuix sense utilitzar les mans (amb la boca, els peus...).
  2. Compartiu el vostre dibuix. Si voleu participar en el sorteig de material, compartiu una foto pintant el dibuix, o un cop estigui acabat, a les vostres xarxes socials (en una publicació al vostre perfil Facebook, Twitter o Instagram) amb el hashtag #SantJordiDivers22. També ens el podeu enviar per correu electrònic a voluntariat@ecom.cat o a través de missatgeria instantània (WhatsApp o Telegram) al 623 25 40 43. Teniu temps de participar fins al 25 d'abril (inclòs).
  3. Estigueu a l'aguait! Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per estar al dia del sorteig. Ens trobareu a Facebook (@ECOMdiscapacitat) i a Twitter (@entitatecom).

Publicarem les persones guanyadores el dia 27 d'abril.

 

El dibuix 

La proposta d'aquest any és un dibuix que ens ha cedit la Marta Capdevila, il·lustradora entre d'altres de 'Les Tres Bessones'. Capdevila és, a més, una persona amb discapacitat auditiva que, a través dels seus contes, sensibilitza sobre la realitat del col·lectiu.

Us podeu descarregar la il·lustració aquí.

 

La proposta educativa

Treballar la diversitat amb els infants és essencial perquè els més menuts aprenguin des de ben petits que tots som diferents i entenguin la diferència com un aspecte que ens enriqueix a tots plegats. Aquest és un aprenentatge clau per avançar cap a una societat inclusiva on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats.

Amb aquest convenciment, des d’ECOM volem engrescar les escoles, centres de lleure i famílies a participar en aquesta campanya. Us animem a dur a terme aquesta activitat amb els infants i fomentar el valor de la diversitat! Segur que els petits i les petites passaran una estona divertida pintant amb la boca, amb els peus o de la manera que imaginin però sempre sense fer servir les mans! I a més aprendran que les coses es poden fer de maneres diferents i que totes són igual de vàlides.

Feu fotografies mentre feu l'activitat i compartiu-les al perfil de xarxes socials de l'escola amb l'etiqueta  #SantJordiDivers22 i entrareu en un sorteig de material infantil.

També us facilitem propostes educatives per dur a terme aquesta activitat de Sant Jordi segons l'edat dels infants. A més, en aquests documents també disposareu de recursos per continuar reflexionant sobre la diversitat, un cop feta l'activitat.

 

El sorteig

Gràcies a la col·laboració d'empreses compromeses que aposten per la inclusió, les persones participants en la proposta que així ho vulguin podran participar d'un sorteig de material infantil.

Per a més informació, podeu consultar les bases de participació del sorteig de l’edició d’aquest 2022.

 

Empreses compromeses

 

Suports

Aquesta campanya és possible gràcies a l'esforç de l'equip de voluntariat d'ECOM i al suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Fundación ONCE  i gràcies a la convocatòria general a càrrec del 0,7% de l'IRPF del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Logo Departament de Drets Socials