III edició de l’Acte de Reconeixement a l’Empresa Inclusiva, amb participació d’ECOM

Coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat, el Museu de Lleida va acollir el divendres, dia 3 de desembre, la 3a edició de l’Acte de Reconeixement a l’Empresa Inclusiva de Terres de Lleida, iniciativa que organitzen conjuntament les entitats catalanes del sector de la discapacitat Fundació ECOM (de la qual forma part ASPID), Federació ACAPPS, ACTAS, AMMFEINA i FSC Inserta. Amb aquest acte es vol fer un reconeixement públic a les empreses que han incorporat persones amb discapacitat al seu equip humà, que han promogut la diversitat a les seves plantilles com un valor afegit i que ha contribuït d’aquesta manera a la seva integració social.

L’acte es va celebrar a les 18 h, a la sala d’actes del Museu de Lleida. Hi varen ser presents —entre altres— el Regidor de Treball de l'Ajuntament de Lleida, Luis Franco; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, i la directora dels Serveis Territorils de Treball a Lleida, Pilar Nadal.

L’esdeveniment es va iniciar amb una ponència a càrrec de Miguel Ángel Verdugo, catedràtic de Psicologia de la Discapacitat a la Facultat de Psicologia, director de l’Institut Universitari d’Integració a la Comunitat (INICO) de la Universitat de Salamanca i un dels referents del treball amb suport en el sector de la discapacitat a Espanya. Acte seguit, va tenir lloc el lliurament de reconeixements que avalen la trajectòria i l’impuls d’experiències empresarials en matèria de polítiques d’igualtat d’oportunitats en el treball en pro de les persones amb discapacitat.

En l'edició d'aquest any, les empreses guardonades van ser: Ros 1, d’Artesa de Segre, Sada Catalunya i Banasegur, de Lleida. Antoni Xuclà, Pere Pauné i Ramon Badia, van recollir, respectivament, aquests premis.