‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ serà el 8 de juliol 2012; la FEM busca persones voluntàries

La Campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), compleix enguany la seva 19ª edició. Amb el suport de les entitats participants (620 piscines i clubs de vela) i nombrosos ajuntaments que hi participen solidàriament, es tracta del segon acte de solidaritat més multitudinari de Catalunya.

Es defineix com un acte simbòlic de solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple, en el qual, un dia d’estiu, es convida la població a fer un bany col•lectiu a les piscines de tot Catalunya.
Al costat d’una àmplia participació ciutadana també donen suport un important nombre de personalitats del món de l’esport, la ciència, la cultura i l’espectacle.

La participació ha anat evolucionant, i les dades de la FEM confirmen l’èxit: de les 80 piscines a Catalunya que van participar l’any 1994, o els 15.791 participants del 1995, va pasar-se a 875 piscines a tot l’Estat el 2008 o a 105.830 participants a tot l’Estat el 2011.

Quin és l’objectiu del programa mulla’t l’any 2012 ?
A Barcelona, donar suport a l’Hospital de Dia, existent a Barcelona des de l’any 1995; consolidar i ampliar el Centre Especial de Treball i que compta actualment amb 70 persones amb discapacitat física treballant.
A Girona: Donar suport als serveis d’atenció domiciliàri.
A Lleida: Donar suport als serveis de rehabilitació de Lleida, existents des de l’any 2000, i que l’any 2004 van inaugurar la nova seu a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova – Hospital de Dia Miquel Martí i Pol
A Tarragona: Donar suport als serveis de rehabilitació de Tarragona, existent des de l’any
2001.

Les persones que decidiu ser voluntàries, haureu de presentar-vos a la persona de contacte de la piscina, la qual us donarà la identificació de voluntari (adhesiu ). Llavors, haureu de col•laborar en el què sigui necessari amb el responsable de les instal•lacions.

Tasques dels voluntaris
•Donar informació general:
Què és l’esclerosi múltiple ?
Què és i que fa la Fundació Esclerosi Múltiple?
En què consisteix el Mulla’t?
Que he de fer per “mullar-me”?
•Animar a les persones que s’acostin a la piscina a mullar-se, especialment a les 12 del migdia per fer un salt a l’aigua tots junts per lluitar contra l’esclerosi múltiple.
•Control de les urnes i venda de material
•Inscripció dels participants al dossier corresponent, comptabilitzant els metres
nedats i lliurar el diploma corresponent.
•Control de la recaptació econòmica: donatius de les urnes i recaptació de la venda
de material.
•Emplenar el full de resum de la jornada al finalitzar el dia.
•Recordeu que la piscina disposa d’un manual d’instruccions del desenvolupament
de la jornada, que podeu consultar en cas de dubte.

Per participar com a voluntaris, haureu d’omplir un formulari que us facilitaran a la FEM. El centre d’informació a Barcelona està al carrer Tamarit, 104 entresol i el seu telèfon és el 93/ 228.96.99.