‘Nous genis’ 2010, encara sou a temps de presentar treballs

La data per presentar treballs a la convocatòria 2010 dels premis de pintura adreçats a persones amb discapacitat, ‘Nous genis’, s’apropa. Els treballs que vulguin entrar a concurs s’hauran de lliurar entre el 6 i el 12 d'abril al local de l'empresa Cultural Sense S.L. (Carrer Blesa, 27-29 de Barcelona). Els premis ‘Nous genis’, que enguany celebren la seva setena edició, són promoguts pel Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), del qual la Confederació ECOM Catalunya en forma part, el departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Podeu consultar les bases del concurs i descarregar-vos la fitxa d’inscripció a la web del COCARMI, www.cocarmi.cat.
El concurs ‘Nous Genis’ es va organitzar per primera vegada l’any 2003 amb motiu de l’Any Europeu de les Persones amb Discapacitat. El seu objectiu és potenciar els aspectes dinamitzadors de les activitats artístiques per facilitar l’autonomia personal i l’adaptació a l’entorn social de les persones amb discapacitats psíquiques, físiques, sensorials i malalties mentals. L’any passat es van presentar al certamen 1.370 obres.
Enguany la temàtica dels treballs serà ‘L’amistat, els meus somnis’. S’hi poden presentar les persones amb discapacitat majors de 18 anys i que estiguin inscrites en una entitat sense afany de lucre amb, com a mínim, una seu a Catalunya. Cada autor podrà presentar una sola obra. Els treballs hauran de ser inèdits i es podran lliurar del dia 25 fins al 28 de març de 2010 al Local Cultural Sense (Carrer Blesa, 27-29 de Barcelona).
Els premis es donaran a conèixer al mes de maig. El jurat que atorgarà els premis està presidit per Daniel Giralt-Miracle (president emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art). També l’integren Josep Bracons (acadèmic de Belles Arts), Perico Pastor (artista), Susanna Solano (artista), Carlos Taché (galerista) i Ricard Vaccaro (artista).
Els guardons estan dotats amb un total de 14.500 euros per a premis individuals dividits en cinc grups segons el tipus de discapacitat (intel·lectual, malaltia mental, visual, auditiva i física). Els primers premis estan dotats amb 1.200 euros; els segons, amb 700 euros; i els tercers, amb 500 euros. A més s’atorgaran deu mencions especials, que seran seleccionades pel jurat amb independència de la categoria de l’autor, amb una dotació econòmica de 250 euros cadascuna d’elles.
També s’atorgaran cinc premis en metàl•lic a les entitats que presentin un major nombre de treballs. El primer premi serà de 1.400 euros; el segon, de 1.200 euros; el tercer, de 1.100 euros; el quart, de 1.000 euros; i el cinquè premi, de 800 euros.
Els treballs premiats i seleccionats s’exposaran a partir del mes de maig al Museu d’Història de Catalunya.