Trànsit no imposarà als conductors amb discapacitat l'obligació d'identificar el seu vehicle

La Direcció General de Trànsit (DGT) finalment no imposarà als conductors amb discapacitat amb limitacions especials de velocitat l'obligació d'identificar el vehicle en què circulin mitjançant la fixació en lloc visible d'un distintiu a l'efecte.
El Comitè Espanyol de representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha recordat en un comunicat que la DGT havia introduït aquesta exigència en l'esborrany de modificació del Reglament General de Circulació que en aquests moments es troba en fase inicial d'elaboració per part del Ministeri de l'Interior.
El CERMI havia manifestat en un escrit d'al • legacions presentat davant la DGT seva ferma negativa a que aquesta mesura arribés a materialitzar-se, per entendre que suposava una vulneració del dret a la pròpia imatge de les persones amb discapacitat, que no poden veure forçades per cap norma o instància administrativa a identificar directament o indirectament la seva situació de discapacitat.
A més d'afectar un dret essencial, la introducció d'aquest requeriment en el Reglament General de Circulació no afegia cap element a la seguretat viària, ni del conductor amb discapacitat ni de la resta, pel que a efectes pràctics la mesura s'albirava inútil.
Després d'una reunió de representants del CERMI amb la DGT per abordar les modificacions al Reglament General de Circulació amb impacte en la discapacitat, el Ministeri ha renunciat a imposar aquest tipus d'obligació d'identificació, segons ha informat el CERMI.

Font: Crónica Social