DEBAT VIRTUAL | Ciutat habitable

ECOM continua amb el cicle de webinars “Ciutat Viva”, amb un debat centrat en el dret a l’habitatge, dijous vinent dia 12 de novembre de 17.30 h a 19.30 h.

A través d’aquest debat es vol reflexionar sobre com l’habitatge influeix directament en la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, el dret a viure a la comunitat que reconeix la Convenció i l'equitat de gènere.

Precisament, incorporar la mirada interseccional i la suma de la situació que esdevé per ser dona amb discapacitat és un dels elements claus del projecte “Ciutat Viva” on s’emmarca aquest debat: un projecte que té com a missió promoure la participació activa de les dones amb discapacitat i col·lectius que pateixen discriminació múltiple en les iniciatives i polítiques de transformació urbana, per tal d'avançar cap a ciutats socialment més justes, sostenibles i igualitàries.

Al debat hi participaran la Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Victoria Pérez (arquitecta del centre per l’autonomia personal SIRIUS, la Daniela Arias investigadora i arquitecta feminista, màster en habitatge i doctora en teoria i història de l'arquitectura, i el Rubén Domínguez, arquitecte i tècnic de l'Àrea d’accessibilitat d’ECOM. La moderació anirà a càrrec de la Vanessa Fuentes, Psicòloga, formadora, tecnopedagoga i tutora d'un màster de la UOC.

Al llarg de la sessió, es posaran en comú reflexions sobre el concepte de “ciutat habitable” des de diferents perspectives, i es fomentarà la coneixença entre les diferents entitats, persones i col·lectius que hi participen per teixir aliances i impulsar el treball en xarxa.

El debat és obert a tothom amb inscripció prèvia a través d'aquest formulari, comptarà amb subtitulat en directe, i tindrà una primera part on participaran les panelistes compartint les seves experiències. I una segona part més participativa on les persones assistents podran fer arribar les seves preguntes i posar en comú les seves vivències entorn de com promoure una ciutat cuidadora des dels seus territoris.
Podeu consultar el programa complet del cicle de debats "Ciutat Viva" aquí.

Organitza

ECOM