inDRET, Programa de Foment del Voluntariat Inclusiu

Banner_Indret_ppal

 

QUÈ ÉS l'inDRET?

L’inDRET és el programa de referència per a les persones amb discapacitat que estiguin interessades a fer voluntariat i també per aquelles entitats i/o altres organitzacions que vulguin apostar per un model inclusiu de gestió del voluntariat i que estiguin buscant assessorament, bé per incorporar el valor de la inclusió al seu equip de voluntariat o per a crear-ne un de nou sota els paràmetres del model inclusiu de gestió del voluntariat.

 

COM POTS FORMAR PART DE L’inDRET?

Tant si ets una persona amb discapacitat, o sense, i busques ofertes de voluntariat inclusiu, adaptades a les teves necessitats; com si formes part d’una organització que gestiona o vol gestionar, de forma inclusiva, el seu equip de voluntariat, aquest és el teu espai.

EL NOSTRE MODEL DE VOLUNTARIAT INCLUSIU

 

El model de voluntariat inclusiu d’ECOM es fonamenta en dos valors clau: la igualtat de drets i la inclusió.

Quan parlem d’igualtat de drets, ho fem des de la visió que, a la nostra societat, tothom tenim els mateixos drets, i que tothom –independentment de les seves característiques- hem de tenir, entre altres, el mateix dret i les mateixes oportunitats de poder fer voluntariat.

Parlem d’inclusió des de la concepció que, el voluntariat, és una eina per avançar en la inclusió social de les persones en risc d’exclusió, com és el cas de les persones amb discapacitat. Defensem que, promovent la seva implicació activa i la seva participació en la comunitat, contribuïm al seu empoderament i, alhora, també ajudem a trencar els prejudicis i discursos negatius que la societat encara té vers a elles.

Pel que fa a la discapacitat -que és la nostra especialitat- des d’ECOM considerem que encara queda molt camí per fer. Encara avui continuen existint molts prejudicis cap a les persones amb discapacitat. Molts cops, se’ns segueix percebent, encara, com a subjectes passius del voluntariat (és a dir, només com a possibles receptores d’aquest) i no com a persones que també podem oferir el nostre temps i el nostre coneixement a la societat i per a contribuir a la transformació social.

A ECOM, tenim deu anys d’experiència en l’impuls i la gestió d’un equip de voluntariat inclusiu en el si de la nostra pròpia entitat.

 

TREBALLEM EN XARXA

Per a la realització de la nostra tasca, des d’ECOM i l’inDRET, treballem en xarxa i teixim aliances estratègiques amb diferents administracions, associacions, entitats i organitzacions del món privat, com per exemple:

 

RECONEIXEMENTS

El model de gestió de voluntariat inclusiu d’ECOM compta amb els següents reconeixements:

 

ELS NOSTRES SUPORTS

L'inDRET, el programa de foment del voluntariat inclusiu d'ECOM compta amb el suport del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030 del Govern d’Espanya, del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Fundación ONCE.

 

Banner

 

Banner_Home_INDRET_Verde