Servei d'inclusió laboral en la discapacitat

Busques feina? T’ajudem a trobar-la?

ECOM, a través dels nostres Serveis d'Inclusió Laboral (SIL), treballem, des de 1992, per afavorir la inclusió en el mercat laboral de les persones amb discapacitat física, prioritzant la inclusió en el mercat ordinari de treball.

Els serveis dels SIL van adreçats a totes les persones que tenen una discapacitat física reconeguda superior al 33%, tant aquelles que es troben en situació d'atur com aquelles que volen millorar la seva situació laboral.

Els SIL d'ECOM acompanyem la persona amb discapacitat física que busca feina en tot el recorregut, des de l'assessorament i el suport per a la millora curricular, mitjançant la utilització dels recursos formatius de l'àrea on es troba el SIL, fins a la consecució d'un lloc de treball i el seu manteniment.

Als nostres SIL compten amb un ampli ventall de serveis adreçats a les persones amb discapacitat física que estan en situació de cerca de feina, de manera que cadascú pugui triar el que més s'adapti a la seva condició. L'objectiu és, mitjançant un itinerari personalitzat, aconseguir el lloc de treball més adequat per a cada persona.

Diverses persones amb discapacitat consultant anuncis de feina a la premsa

Entre els serveis d’inclusió laboral que oferim des dels nostres SIL pots trobar:

  • Borsa de treball amb les demandes de les empreses de la zona.
  • Tallers d'informàtica.
  • Tallers de preparació per presentar-te a processos de selecció.
  • Tallers de motivació.
  • Formació i capacitació.
  • Recolzament a l'hora de seleccionar les ofertes de feina més adients.
  • Assessorament per a la confecció del currículum.
  • Orientació per a la formació i el reciclatge.
  • Seguiment de la inserció laboral perquè l'adaptació al lloc de treball sigui òptima.

ECOM oferim el Servei d'Inclusió Laboral en col·laboració amb diferents institucions públiques i privades, i això ens permet que siguin gratuïts per a les persones demandants d'ocupació.

Així mateix ens coordinem amb altres iniciatives i polítiques actives d'ocupació de les Administracions i altres agents del territori.

On ens pots trobar?

ECOM comptem amb set punts d’actuació des d’on prestem el Servei d’Inclusió Laboral: Barcelona ciutat, Molins de Rei (cobertura Baix Llobregat), Sant Adrià del Besòs (cobertura Barcelonès Nord), Mataró (cobertura Maresme), Sabadell i Terrassa (cobertura Vallès Occidental), i Tarragona.

Si estàs en situació de cerca de feina, contacta amb el SIL que estigui més a prop del teu domicili. Consulta aquí el llistat dels SIL d'ECOM.

A la província de Girona i de Lleida són les nostres entitats federades Grup MIFAS i Aspid Lleida qui presta aquests serveis. I l’entitat federada ADFO els presta a la comarca d’Osona.

Conscienciació social en el teixit empresarial

Els SIL ECOM, a més d’acompanyar i donar suport a la persona amb discapacitat física que cerca feina, per tal d’afavorir la inclusió laboral en l’empresa ordinària i l’exercici del dret al treball, també duem a terme una important tasca de conscienciació social dins el teixit empresarial per contribuir a eliminar els prejudicis existents vers les persones amb discapacitat i visualitzar les capacitats que tenim per desenvolupar qualsevol tasca dins l'empresa adequada a les nostres capacitats.