La renda bàsica universal, un dret humà emergent

El pròxim 20 de setembre tindrà lloc l’acte 'La renda bàsica universal, un dret humà emergent', que s'emmarca dins la programació d'activitats organitzades per la Generalitat de Catalunya per commemorar el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. 

La jornada comptarà amb una ponència marc sobre la renda bàsica universal com un dret humà emergent, recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans Emergents de Monterrey (2007) a càrrec de Jaume Saura,  adjunt general al Síndic de Greuges de Catalunya. A més hi haurà un col·loqui sobre el dret a una renda bàsica universal amb la presència confirmada de Montserrat Tafalla, presidenta de l’Institut de Drets Humans de CatalunyaJosé Luis Rey, professor agregat de Filosofia del Dret a la Universitat Pontifícia Comillas, Julie Wark, politòloga, antropòloga i activista pels drets humans i Julen Bollain, docent i investigador a la Universitat de Mondragon.

A la tarda es faran diverses taules temàtiques sobre renda bàsica universal i el dret al medi ambient i a una ciutat sostenible; dret a la salut i al benestar; democràcia paritària; i drets de la infància i l’adolescència. 

L'acte serà moderat per l'Alba Riera, periodista i comunicadora cultural. 

Inscriu-te aquí

Adreça de l'esdeveniment

Auditori del Districte Administratiu
de la Generalitat de Catalunya

Carrer del Foc, 57 edifici A
Barcelona, 08038

Organitza

Generalitat de Catalunya