Presentació de les Guies per a la defensa del dret a l’habitatge accessible i assequible

El divendres 16 de juliol, d’11 a 13 hores, ECOM presenta les guies en lectura fàcil per a la defensa del dret a l’accessibilitat a l’habitatge. Aquestes guies les hem elaborat des de l’entitat amb l’objectiu d’informar i orientar a les persones amb discapacitat física i/o orgànica en el moment de fer millores d’accessibilitat als espais comunitaris dels edificis on viuen i, per tant, d'aquesta manera defensar el seu dret a l’accessibilitat a l’habitatge.

Les guies formen part del projecte de l’entitat per apropar a les persones eines i recursos amb l’objectiu d’empoderar-les i fer-les part activa en la construcció del seu propi projecte de vida independent a la comunitat, a través de la defensa del dret a l’habitatge i l’accessibilitat. En aquesta línia de treball, a finals de juliol i durant la resta de l’any organitzarem sessions per apropar eines i recursos a les persones amb discapacitat.

En l’acte presentarem les guies amb recomanacions sobre el procés de defensar el dret a fer accessible l’espai comunitari de l’edifici i donarem a conèixer les problemàtiques amb què es troben les persones en aquest procés a través dels casos de discriminació que hem recollit a l’Àrea d’Accessibilitat d’ECOM i de les experiències de les nostres entitats federades. 

La presentació comptarà amb la participació de:

  • Marta Rodríguez, Referent de vida independent de la Junta Directiva d'ECOM
  • Montserrat Garcia, Referent d'accessibilitat de la Junta Directiva d'ECOM
  • Rubén Domínguez, Tècnic de l'Àrea d'Accessibilitat d'ECOM
  • Experiències de les entitats federades a ECOM: MIFAS, ASEM Catalunya i FEM.

Aquest acte serà accessible i comptarà amb subtitulació en directe.

Cal inscriure’s prèviament en aquest formulari per poder assistir a la sessió. Abans de la presentació, us farem arribar l’enllaç per poder accedir a la plataforma Zoom, a través de la qual durem a terme l’acte.

Organitza

ECOM