Presentació de l'Informe 2020 RADAR ECOM: Vulneracions de drets i discapacitat física i/o orgànica

El proper dilluns 5 de juliol a les 11 hores, ECOM presentarem l'Informe 2020 RADAR ECOM: Vulneracions de drets i discapacitat física i/o orgànica. Un informe que hem elaborat des d’ECOM, que recull i analitza les dades registrades durant 2020 per la nostra entitat sobre les vulneracions de drets que han patit les persones amb discapacitat física i/o orgànica que atenem. La publicació d’aquest primer informe de vulneracions de drets coincideix amb la celebració del 50è aniversari de la Federació ECOM, i neix amb la intenció de tenir una edició anual.

L'objectiu del RADAR ECOM és denunciar i promoure el coneixement de la situació de desigualtat en què viuen les persones amb discapacitat, tot i tenir reconeguts els mateixos drets que la resta de ciutadans. Així mateix, també hi ha la voluntat que aquest document serveixi per preveure futures vulneracions de drets i discriminacions per raó de discapacitat i per afavorir la inclusió i la igualtat d'oportunitats, sobretot davant la complicada situació social que ha generat la Covid-19. És per això que l'informe també inclou una sèrie de reptes i recomanacions a tenir en compte.

L'acte de presentació, que es podrà seguir a través de Zoom o a través del nostre canal de YouTube, comptarà amb:

  • Benvinguda a càrrec d'Antonio Guillén, president d'ECOM
  • Inauguració amb la participació de:
    • Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya 
    • Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Gent Gran i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona
  • Presentació de les principals conclusions de l’informe, a càrrec d'Inma Gómez, responsable de Defensa de drets de la Federació ECOM
  • Testimonis de persones que han patit discriminacions per raó de discapacitat
  • Moderació a càrrec de Montserrat García, membre de la Junta Directiva d’ECOM.

L'acte serà accessible amb subtitulació en directe. 

Per assistir és necessari inscriure's prèviuament en aquest formulari i un parell de dies abans de l’acte, les persones inscrites rebreu l’enllaç de Zoom per seguir la sessió.

Organitza

ECOM