ECOM demana més ajuts a l’ocupació de les persones amb discapacitat física i/o orgànica per afrontar la greu crisi econòmica i les dificultats d’inserció laboral

La Federació ECOM i les seves entitats federades MIFAS, ASPID, ADFO i FEM, demanen més ajuts a l'ocupació de les persones amb discapacitat física i/o orgànica en un comunicat de premsa, davant la greu crisi econòmica provocada per la COVID-19 i la insuficiència de mesures efectives per a la inclusió laboral. Així mateix, ECOM també reivindica la modernització de les administracions públiques per tal que es garanteixi l’accés a les prestacions econòmiques sense que aquestes es vegin compromeses en cap moment.

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, la Federació ECOM i les seves entitats federades, que treballen per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, fan una doble demanda a les administracions públiques, davant la davallada en la inserció laboral de les persones que han vist les entitats. Segons el comunicat de premsa, el 2020 els serveis d’inclusió laboral d’ECOM i de les seves entitats federades van aconseguir un 24,93% d’inserció, mentre que el 2019 va ser del 30,54%.

Per una banda, reclamen més ajudes a l’ocupació de les persones amb discapacitat física i/o orgànica que tinguin en compte a les entitats socials, a les empreses i als Centres Especials de Treball. Per altra banda, també reclamen la modernització immediata del SEPE i de les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG) per tal que es garanteixi l’accessibilitat digital en les administracions i que es tingui en compte la bretxa digital que pateix el col·lectiu, per tal de garantir l’accés a la sol·licitud de les prestacions a totes les persones que ho necessitin, sense que hi hagi risc d’exclusió.

Segons el comunicat de premsa, les dades de l’Observatori sobre la Discapacitat i el Mercat de Treball a Espanya (Odismet) indiquen que des dels inicis de la pandèmia el 37% de les persones amb discapacitat s’han vist afectades per un ERTO, una xifra que es trobava en el 3% en la resta de la població. Una situació que tal com manifesta l’Antonio Guillen, president d’ECOM, angoixa perquè “tot i que els ERTO prohibeixen l’acomiadament en els 6 mesos de la seva finalització, moltes empreses han expressat que no creuen que sigui possible tornar a reincorporar el personal quan s’acabin les pròrrogues, cosa que ens preocupa perquè les persones amb discapacitat tenen més dificultat per sortir de l’atur”.

Davant d’aquesta situació, ECOM reclama en el comunicat de premsa que les administracions facin els pagaments de les prestacions a temps i que s’asseguri que no es tornen a donar retards en els ingressos d’aquests, ja que durant aquests mesos de pandèmia l’entitat ha arribat a veure, tal com assegura en el comunicat, casos de persones amb discapacitat física i/o orgànica que han hagut de fer front a l’impagament de les prestacions durant 6 o 9 mesos.