ECOM reivindica, conjuntament amb diversos agents del territori, l’impuls de l’assistència personal a Terrassa

Des d’un temps abans de la pandèmia, ECOM ve col·laborant amb la Sindicatura de Greuges de Terrassa, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana (Espai Drets) i l’entitat federada a ECOM, Prou Barreres, per impulsar l’assistència personal en aquesta localitat. Tots aquests agents han estat treballant conjuntament en un grup de treball –que va quedar aturat durant la pandèmia- per tal de defensar els drets de les persones amb discapacitat a la ciutat de Terrassa i aconseguir que en aquesta localitat es faci realitat el dret a l’Assistència Personal, imprescindible per a que les persones amb discapacitat puguin viure en igualtat de condicions que la resta.

Ara que la pandèmia està més controlada, i després de les realitats viscudes en l’escenari Covid-19, en què s’ha vist que l’assistència personal és el servei que millor garanteix l’autonomia i la seguretat de les persones, aquest grup de treball s’ha activat de nou per seguir reclamant la creació d’un servei municipal d’assistència personal a la ciutat de Terrassa.

Ahir a la tarda, la Sindicatura de Greuges de Terrassa, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana (Espai Drets), Prou Barreres (entitat federada a ECOM) i ECOM van convocar un acte (adreçat a entitats locals i mitjans de comunicació) per tal de signar i donar suport a un manifest –que ja van fer públic el febrer 2020- on es recull aquesta petició de creació del servei. Una petició que volen reforçar demanant de manera imminent una reunió amb l’Ajuntament per poder tractar la qüestió.

Ahir Maria José Moya, responsable de l’àrea d’Autonomia Personal i Vida independent d’ECOM, feia declaracions al Canal Terrassa, després de l’acte d’ahir a la tarda.

Les reivindicacions d’aquest grup es recullen en el següent manifest.