ECOM segueix treballant per promoure un entorn sostenible i connectat, ara amb el projecte Regenerem-Ecomobilitza't

Aquest projecte preveu la realització d’un cicle de webinars i grups de treball territorials a les quatre províncies catalanes, per seguir sumant a la defensa del dret a la mobilitat sostenible i accessible 

Sota el nom de “Regenerem – Ecomobilitza’t”, ECOM impulsem un nou projecte per seguir treballant per la defensa del dret a la mobilitat sostenible i accessible. Un projecte que contempla la realització de 8 grups de treball territorials en format dual (cada trimestre en cada província de Catalunya: Lleida, Girona, Tarragona i aquest any, també a Barcelona) i tres webinars sobre temàtiques associades a l’Entorn sostenible i connectat. Totes les activitats estan especialment adreçades a persones amb discapacitat i el seu entorn de cures però oberts a tota la població, ja que les millores en accessibilitat són un benefici per a tota la societat.  

El projecte té la missió d’acompanyar i donar a conèixer les formes de mobilitat sostenible i les iniciatives existents als diferents territoris a col·lectius socials que habitualment no estan presents en els debats formals sobre polítiques de mobilitat i per tal de generar consciència i afavorir un canvi d'hàbits que comportin fomentar l’ús del transport públic. També vol recollir necessitats no cobertes sobre aquestes formes de mobilitat sostenible i cocrear solucions de millora, tot tenint en compte la diversitat humana de la ciutadania i l’equitat de gènere i territorial.  

El cicle de webinars 

El primer webinar del cicle “Regenerem – Ecomobilitza’t” es durà a terme el proper dijous 27 d’abril, de les 17.30 a les 19.30 h, sota el títol "Accessibilitat al transport públic amb caminadors, escúters o cadiretes de posicionament: en quin punt estem?" A càrrec d’Ana Vietez, Responsable d’Accessibilitat Universal en Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Seguint la línia i amb la voluntat d’ECOM d’ampliar coneixements, ja que des de l’Àrea d’Accessibilitat ja s’havia plantejat la temàtica en anteriors ocasions.  

El segon webinar està programat pel dimecres 12 de juliol 17.30 a 19.30 i es titula “Mobilitat i transport públic al món rural: propostes des de la perspectiva de gènere interseccional i l'equitat territorial”.  

I un tercer webinar emmarcat en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2023 (del 16 al 22 de setembre) el dimarts 19 de setembre 17.30 a 19.30 sobre "Accessibilitat al transport públic a Catalunya. De la teoria a la realitat dels territoris i les seves reivindicacions"​.  

Els tres webinars seran online a través de la plataforma Zoom. Són gratuïts i cal inscripció prèvia del primer a través de formulari. Per a més informació podeu contactar per mail amb ngarberi@ecom.cat.