Ens adherim al manifest sobre la proposició de llei per garantir lloguers assequibles, impulsada pel Sindicat de Llogateres

El manifest té l'objectiu de mostrar suport a la proposició de llei que vol contenir els preus dels lloguers als municipis amb mercats tensats i compta amb suports parlamentaris inicials suficients per ser aprovada

ECOM s'ha adherit al manifest sobre la Proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, que ha estat impulsat pel Sindicat de Llogateres i Llogaters.

Des d'ECOM considerem que aquesta normativa és totalment necessària, ja que tal com s'explica al manifest, els preus dels lloguers a Catalunya continuen a l'alça. Del 2013 al 2019 els preus van augmentar un 43,6% a Barcelona, el que suposa una mitjana de 979 euros, un 39,9% a l'àrea metropolitana, que suposen 844 euros més de mitjana, i un 35,6% a Catalunya, que són 755 euros. A més, les dades sobre els salaris, que indiquen que moltes famílies han de destinar més d'un 50% del seu salari a pagar el lloguer.

Davant d'aquestes xifres, ens sumem a la crida pública per demanar als poders públics i als representants polítics que "s'adoptin mesures per garantir lloguers assequibles, un pas ineludible per garantir el dret a l'habitatge digne a Catalunya", tal com explica el manifest.

Aquesta mesura ja era necessària abans de la pandèmia per la Covid-19. Tanmateix ara encara ho és més i més urgent, ja que hi ha més persones afectades per la disminució dels seus ingressos i de manera més greu que no poden fer font als preus dels lloguers o no poden accedir a un habitatge.