WEBINAR | Urbanisme feminista per una mobilitat accessible amb perspectiva de gènere

ECOM, moviment associatiu que agrupa més d'un centenar d'entitats de persones amb discapacitat física, i la seva Fundació se sumen un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Enguany, des de l'entitat, s'ha impulsat un cicle de webinars sobre mobilitat sostenible i accessible i amb perspectiva de gènere sota el lema ECOMobilitza't per uns pobles i unes ciutats més accessibles i sostenibles!

En el marc d'aquesta iniciativa, ECOM organitzarà el seminari online "Urbanisme feminista per una mobilitat accessible amb perspectiva de gènere" el dijous dia 17 de setembre de 17:30 a 19:30 hores.

La sessió anirà a càrrec de Sara Ortiz, sociòloga i urbanista, PhD in Planning per la University of British Columbia. Ortiz és membre del Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d'arquitectes, sociòlogues i urbanistes amb 15 anys d'experiència en la transformació urbana des d'una perspectiva feminista. El Col·lectiu Punt 6 elabora estudis, assessoraments i processos participatius de mobilitat quotidiana i aporta dades qualitatives des d'una perspectiva feminista, per exemple, amb relació a la mobilitat nocturna, mobilitat ciclista, camins escolars, auditories de gènere en la mobilitat, PMUS i Plans directors de mobilitat, entre altres.

L'objectiu d'aquests webinars és crear un espai de coneixement obert i formar a les persones amb discapacitat (en especial les dones del col·lectiu per la seva discriminació múltiple) perquè siguin agents actius de transformació als seus territoris. Promovent així la incorporació dels valors de la diversitat humana i la igualtat de gènere als plans de mobilitat urbana i a les actuacions en matèria de transport públic que es desenvolupin, tant a les grans ciutats com a zones rurals.

Podeu consultar la programació del cicle de webinars aquí i accedir al formulari d'inscripció aquí.

Organitza

ECOM