Activitats de sensibilització

Un dels projectes amb llarga trajectòria a ECOM en l’àmbit de la conscienciació social són les activitats de sensibilització, un seguit d’iniciatives pensades per mostrar a la resta de la societat la realitat que vivim les persones amb discapacitat física amb l’objectiu de promoure la presa de consciència sobre les barreres que l’entorn ens posa (urbanístiques, cíviques, psicosocials, de comunicació...) i que ens dificulta a terme una vida normalitzada i participar plenament a la societat; així com per promoure els valors de la solidaritat, el respecte i l'acceptació de la diferències. 

Les nostres activitats les adrecem a qualsevol públic interessat en sensibilitzar sobre la discapacitat i la riquesa de la diferència. Principalment, escoles de primària, instituts de secundària, esplais, casalsgrups d'escoltes però  també a institucions, ajuntaments, universitats i empreses.

Al llarg de l'any, també desenvolupem les nostres activitats de sensibilització al carrer, en el marc de la celebració d’esdeveniments públics o festivitats populars, que s’adrecen a la població en general, o també emmarcades dins iniciatives específiques, en què ens conviden a participar, que es poden adreçar a diversos públics. Per a la realització d'aquestes activitats comptem sovint amb el suport de persones voluntàries, que ens ajuden en la dinamització de les diferents accions que fem.

El 2016 les activitats de sensibilització d’ECOM van ser reconegudes amb el Segell de Qualitat Educativa que atorga el Consell d’Innovació Pedagògica de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.