Campanya Sant Jordi Divers

La campanya Sant Jordi Divers és una iniciativa que ECOM llancem anualment a través de les xarxes socials, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, especialment als infants, vers la discapacitat i la riquesa de la diversitat a través d'una proposta educativa dirigida a centres educatius, de lleure i famílies.

En què consisteix la campanya?

Amb el Sant Jordi Divers convidem la ciutadania a pintar un dibuix inspirat en Sant Jordi d'una manera diferent, sense utilitzar les mans (amb la boca, els peus...).

L’objectiu d'aquesta proposta és aprendre que, de vegades, no podem fer les coses com estem acostumades, però no per aquest motiu hem de deixar de fer-les. Les persones amb discapacitat es troben sovint amb aquesta realitat i, amb adaptacions, poden fer tot allò que vulguin fer.

Sorteig 

Per incentivar la participació, perquè aquest aprenentatge arribi al nombre més gran de gent possible, convidem a compartir fotografies de la proposta  a través de les xarxes socials o enviant-nos-les per correu electrònic o WhatsApp. Aquelles persones que ho fan, entren a participar en un sorteig de lots de material infantil, que ens cedeixen de manera altruista diferents empreses que aposten per la inclusió. 

Edicions de la campanya

EDICIÓ 2024

EDICIÓ 2023

EDICIÓ 2022

EDICIÓ 2021

EDICIÓ 2020

Proposta educativa

Per complementar l'activitat, posem a disposició de les escoles, dels centres de lleure i de les famílies propostes educatives per dur a terme aquesta activitat de Sant Jordi amb una mirada cap a la diversitat i la diferència, segons l'edat dels infants. A més, aquests documents inclouen també altres recursos per seguir treballant i reflexionant sobre la diversitat a l'aula, un cop feta l'activitat.

Suports

Aquesta campanya és possible gràcies a l'esforç de l'equip de voluntariat d'ECOM, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través de la CONVO i la Fundació ONCE.