Dincat i ECOM consideren “insuficient” el pla de xoc del Govern per protegir els centres residencials i d’atenció diürna

L’augment de les tarifes que s’estableix al pla de xoc i que ha estat aprovat pel Govern de la Generalitat només cobreix entre el 16 i el 36% de les despeses causades per la gestió de la Covid-19 en els serveis d’atenció a les persones del col·lectiu

Dincat, com a representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, i ECOM, com a representant del sector de la discapacitat física, han alertat que el pla de xoc del Govern és “del tot insuficient” en un comunicat de premsa conjunt, en què també han recalcat que aquest pla de contingència “no respon a les necessitats del col·lectiu”.

La Covid-19 ha comportat uns sobrecostos per al sector, al mateix temps que una pèrdua d’ingressos per a les entitats del sector de la discapacitat. És per aquest motiu que Dincat i ECOM alerten que si el Govern no pren mesures, la situació que les entitats hauran d’encarar serà molt pitjor.

En aquest sentit, el director de Dincat, en Carles Campuzano, manifesta que “necessitem enfortir el sector i no ho podrem fer amb mesures tan precàries com aquestes”. Perquè tal com s’explica al comunicat, les entitats de la discapacitat van estar mantenint converses amb el Govern i les dues entitats, Dincat i ECOM, van presentar un informe sobre aquestes despeses extraordinàries als serveis d’atenció a persones durant la gestió de la Covid-19. Tot i l’informe, les tarifes del pla de contingència del Govern no han donat resposta a la realitat del sector, ja que tan sols han previst un augment que cobreix entre el 16 i el 36% de les despeses extraordinàries reals.

El president d’ECOM, Antonio Guillén, ha assegurat que” les entitats han fet, i estan fent, un sobreesforç humà i econòmic per garantir l’atenció i vetllar per la seguretat i la salut de les persones que atenen, que ara no és correspost amb aquesta resposta de l’Administració. Els imports aprovats són totalment insuficients i posen en perill la sostenibilitat de les entitats, que ja arrosseguen un infrafinançament crònic”.

Per a més informació podeu consultar el comunicat de premsa de Dincat i ECOM en aquest enllaç.