El Govern amplia les pròrrogues i les moratories del lloguer fins al 31 de gener de 2021

La de l’habitatge és una problemàtica que afecta de ple les persones amb discapacitat física per la dificultat que pateixen d’accedir a un habitatge accessible i assequible, i perquè és un dels col·lectius amb un major índex de pobresa

Conscients que les dificultats per fer front als pagaments de l’habitatge s’han incrementat amb la pandèmia de la COVID-19 i que també afecten de ple a les persones amb discapacitat física, compartim aquí l’ampliació de les pròrrogues i moratories de lloguer aprovades aquesta setmana pel Govern de l’Estat perquè estigueu al cas dels ajuts a què podeu acollir-vos, si ho requeriu.   

El Govern de l’Estat ha actualitzat les mesures sobre l’arrendament d’habitatges per a fer front a la crisi sanitaria i econòmica de la Covid-19. Aquestes mesures anunciades el 29 de setembre i actualment vigents, es centren en l’ampliació de les pròrrogues i les moratories del lloguer fins al 31 de gener de 2021.

Pròrrogues extraordinàries dels contractes d’arrendaments d’habitatge habitual.

  • La persona arrendataria pot sol·licitar una pròrroga de SIS MESOS del contracte de lloguer, si el contracte finalitza entre l’1 d’abril de 2020 fins al 31 de gener de 2021.
  • El propietari està obligat a acceptar aquesta pròrroga, excepte si s’ha arribat a un acord amb altres terminis entre les dues parts.

Moratòria del deute arrendatari en cas de grans tenidors i empreses o entitats públiques d’habitatge.

  • La persona arrendataria, si es troba en situació de vulnerabilitat, pot sol·licitar una moratòria o condonació total o parcial del pagament del lloguer fins al 31 de gener de 2021.
  • S’ha d’acreditar aquesta situació de vulnerabilitat.

S’amplien així els terminis anteriors (fins al 30 de setembre) per tal de ajudar a minimitzar l’impacte de la crisi sanitaria i econòmica per la Covid-19.

Ara bé, si vius a Catalunya recorda que des de fa poc és vigent la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge (“regulació de preus de lloguer”) i segons les condicions particulars del teu contracte pot ser més beneficiós altres mesures com ara renovar el contracte.

Per més informació pots consultar el RDL 11/2020 sobre mesures urgents complementaries en l’àmbit social i econòmic per fer front a la Covid-19.

I també pots contactar amb les entitats que lluiten pel dret a l’habitatge.

Des d’ECOM també us oferim una resolució de consultes, intermediacions i acompanyaments per a persones amb discapacitat física en relació a dubtes i conflictes sobre l’habitatge. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, si ho necessiteu, escrivint-nos a ecom@ecom.cat