Aquest mes d’octubre tornem amb els tallers d’assessorament col·lectiu sobre el dret a l’habitatge i a viure en la comunitat, adreçats a persones amb discapacitat física i/o orgànica

Des del projecte ‘Acompanya’m’, cridem a la participació en aquests tallers, que estan orientats a l’empoderament de les  persones amb discapacitat física i/o orgànica i la defensa dels seus drets en l’imaginari col·lectiu de l’accés a l’habitatge 

Des d’ECOM, aquest octubre continuem amb els tallers d’assessorament col·lectiu de les persones amb discapacitat física i/o orgànica en el dret a l’habitatge accessible i assequible, i el dret a viure en comunitat des d’una perspectiva feminista i diversa, que s’emmarquen en el projecte ‘Acompanya’m’ i que vam iniciar el mes de juliol, amb un primer taller en què vam presentar unes de guies de recomanacions per defensar el dret a  l’accessibilitat als espais comunitaris dels edificis.

Els tallers que durem a terme aquest mes de octubre seran: 

Taller 2: Recomanacions per accedir a un habitatge accessible (el 19 d'octubre)

Presentació de la guia en lectura fàcil desenvolupada per ECOM 'Accés a l'habitatge. Tipus i ajuts. Recomanacions dels procediments', i alhora formació en diverses formes de tinences que hi ha a l'abast i sobre l'accés a l'habitatge (pública, privada, cooperatives d'habitatge, etc). 

Taller 3: Pobresa energètica, amb la col·laboració de l'Aliança per la pobresa energètica (el 21 d'octubre)

Xerrada al voltant del terme pobresa energètica, les ajudes públiques i la incidència política. Des d'ECOM encoratgem a les persones assistents a dur a mà les seves factures de subministraments (aigua, llum i gas) per tal de resoldre dubtes i optimitzar en la seva despesa.

Taller 4: L'hàbitat i les cures des d'ùna mirada feminista i diversa, amb la col·laboració de Col·lectiu Punt 6 (el 26 d'octubre)

L'habitatge des d'una mirada feminista, posant de relleu que les cures no només són un tema de l'espai privat, sinó que ocupa també un espai comunitari i de veïns. Les cures i la vida al centre.

La inscripció a aquestes tallers serà de franc, i obligatòria, ja que es tracta d’un format petit i d’aforament limitat.  

El principal objectiu d’aquest cicle de tallers gira entorn de l’exercici dels drets reconeguts a l'article 19 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Des d’ECOM apostem per l’empoderament i la vida independent de les persones amb discapacitat física i/o orgànica. Per aquest motiu, volem donar les eines i apropar els recursos existents que facilitin la construcció dels projectes de vida d’aquestes persones en la seva inclusió amb la comunitat. A més, defensem la inclusió de la discapacitat i diversitat en l’imaginari col·lectiu, com a drets en l’accés en un habitatge digne.  

La confiança, l’espai mutu i el coneixement col·lectiu són els pilars que sostenen la base d’aquests tallers, generant un espai d’horitzontalitat entre les persones que hi formin part, des de les vivències personals entorn del món i la possible resolució de conflictes entre les mateixes membres.   

És per això, i pels temps convulsos que vivim, on regna la incertesa i el distanciament físic arran de les mesures sanitàries de prevenció de la Covid, que encoratgem les persones a participar i promoure, d’aquesta manera, la cohesió social, d’una manera segura i accessible gràcies a les noves tecnologies i formats online.  

Aquest cicle, s’emmarca en l’agenda europea d’#OctubreUrbano, un mes dedicat a reunions, debats i esdeveniments centrats en l’atenció dels problemes urbans, de mobilitat i desenvolupament sostenible.  

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per part del Departament de Drets Socials amb càrrec a l'assignació del 0,7% d'IRPF, que també cofinança el projecte Ciutat Viva de l'Ajuntament de Barcelona.