ELECCIONS 26M: ECOM fa arribar a totes les candidatures municipals un document amb propostes per fer municipis més accessibles

LA DEMANDA GENERAL D’ECOM ÉS QUE ES TINGUI PRESENT LA DISCAPACITAT DE MANERA TRANSVERSAL EN EL DISSENY DE TOTES LES POLÍTIQUES MUNICIPALS
Davant les properes eleccions municipals, que se celebren el proper 26 de maig, ECOM, com a representant i defensor dels drets de les persones amb discapacitat física a Catalunya, i tal com fa sempre que té lloc un comici electoral, ha elaborat un document amb propostes que poden ajudar a fer municipis més inclusius per a les persones amb discapacitat física. Aquest document, que té com a marc la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, l’ha enviat a totes les formacions polítiques amb representació parlamentària perquè el canalitzin cap a les diferents candidatures municipals del seu partit, demanant-los que el tinguin com a guia per al desenvolupament dels seus programes electorals, i de mandat, en el cas que l’obtinguin.
Com a demanda més general, ECOM demana als partits polítics que tinguin present les necessitats de les persones amb discapacitat de manera transversal en totes i cadascuna de les polítiques que facin en els diferents municipis.
En el cas de Barcelona ciutat (on ECOM té la seu i el seu principal àmbit d’actuació), s’ha elaborat un document específic amb propostes per fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i s’ha demanat reunions a les totes les candidatures per tal de poder comentar personalment les propostes i poder incidir en els punts més necessaris. Les reunions ja s’han començat a dur a terme.
Aquest document s’ha fet arribar també a les entitats de la Federació ECOM perquè, si ho consideren, puguin agafar de referència aquestes propostes, adaptar-les al seu municipi i impulsar individualment accions d’incidència política en els seus territoris.
ACCESSIBILITAT, ASSISTÈNCIA PERSONAL, I HABITATGE ACCESSIBLE I ASSEQUIBLE, LES QÜESTIONS CLAU
De les més de 100 propostes que inclouen aquests documents, els àmbits que ECOM prioritza en les demandes als partits polítics són aquelles que són fonamentals per garantir que les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent i incloses a la comunitat, i participant amb igualtat d’oportunitats.
Propostes que se centren en qüestions com l’accessibilitat i la importància d’incorporar criteris d’accessibilitat universal de manera transversal i coordinada a tots els àmbits i plans municipals, per tal de garantir que els entorns, els edificis, els productes, els serveis... són accessibles per tothom. L’aposta per l’impuls de serveis d’assistència personal (que és el recurs que millor garanteix l’autonomia de les persones) des del municipi, com s’ha fet, per exemple, a l’Ajuntament de Barcelona. O polítiques d’habitatge que facilitin a la població amb discapacitat l’accés a un habitatge accessible i assequible, que contemplin el greuge econòmic comparatiu de cost de vida que afecta les persones amb discapacitat física.
També s’ha incidit en la importància de que es compti amb la participació activa de les persones amb discapacitat física del territori per al disseny de les polítiques municipals, i amb les entitats representatives, com és el cas d’ECOM.
Amb aquesta acció, ECOM es posa servei dels partits polítics per treballar conjuntament per aconseguir uns municipis més inclusius i on tothom tingui les mateixes oportunitats.
Sota la fotografía d’aquesta pàgina trobeu l’enllaç als documents de propostes que hem elaborat.