Campanya 50 anys ECOM

Foto campanya

NI DISMINUÏDES, NI MINUSVÀLIDES, NI DISCAPACITADES. SOM PERSONES!

Les persones amb discapacitat física i/o orgànica portem tota la vida lluitant per fer visible una realitat que pot semblar obvia per a la majoria, però que, encara avui dia, es troba lluny de ser-ho per a tothom: NO som disminuïdes, NO som invàlides i NO som discapacitades... som PERSONES.

> Considerem que la nostra condició no ha de definir el que som, ni fer-nos mereixedores d’etiquetes, i molt menys, ha de causar que cap de nosaltres sigui objecte de cap mena de discriminació. La realitat, però, és que a l’article 49 de la Constitució, encara es parla de ‘disminuïts’ per referir-se a les persones amb discapacitat.

> Defensem que la no adaptació de l’entorn, a les necessitats de tothom, és l’única culpable que no puguem exercir els nostres drets. Ni nosaltres ni la nostra condició ho som. I és que encara no vivim en un món preparat per acollir i fer possible la convivència de totes les realitats personals que, des de sempre, existeixen.

> Exigim que, com totes les persones, tenim drets i hem de poder exercir-los en igualtat de condicions. Tot i que, l’any 2006 es troba vigent la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (aprovada per l’Organització de les Nacions Unides el 2006 i ratificada el 2008 per l’estat espanyol) encara avui dia, les persones amb discapacitat, ens trobem amb moltes dificultats per exercir drets essencials com el dret a l’accessibilitat, el dret a rebre una educació, el dret a practicar esport i gaudir d’activitats d’oci, o, fins i tot, el dret a l’autonomia i a una vida independent.

50 ANYS TREBALLANT PER CONSTRUIR UNA SOCIETAT INCLUSIVA

Suma’t a la crida de la Federació ECOM, la primera Federació estatal de l’àmbit de la discapacitat física, que enguany, celebra cinc dècades dedicades a aconseguir que les persones amb discapacitat física i/o orgànica puguem exercir els nostres drets en igualtat.

Actualment som més de 120 entitats, repartides per tot el territori, i sumem més de 200 professionals (2.000 si també comptem els de les entitats federades), un nombre important de persones voluntàries i, sobretot, més de 40.000 persones amb discapacitat i les nostres famílies que, juntes i dia a dia, seguim treballant per aconseguir-ho.

Descobreix què pots fer tu!

QUÈ POTS FER TU?

Les persones amb discapacitat volem ser escoltades. És per això que ens unim per tenir més força i fer arribar més lluny les nostres exigències. Però també necessitem la teva veu, la teva força i la teva ajuda per aconseguir-ho.

Et necessitem!

Imtage participa
Suma la teva veu. Comparteix la campanya al teu Twitter o Facebook fent servir #50anysECOM.
Imatge informa´t
Inscriu-te al nostre Butlletí mensual per estar informada de l’actualitat del sector de la discapacitat.
Imatge col·labora
Descobreix com pots ajudar-nos a continuar amb la nostra tasca diària.
Imatge uneix-te
Fes-te voluntària d’ECOM i podràs formar part d’un equip de voluntariat inclusiu.

QUATRE TESTIMONIS DEL CANVI

Quatre persones vinculades a la Federació t’expliquem el nostre testimoni del canvi. Tot i que encara queda molt per fer per aconseguir arribar a una societat on puguem exercir plenament els nostres drets, les coses no són, per sort (i gràcies a molta feina i camí recorregut) igual que fa 50 anys.

Aquí podràs veure i sentir els testimonis de la Maria, la Virgínia, l’Antonio i l’Aina, que ens expliquen la seva vivència, en primera persona, passada i present de la discapacitat, cadascun d’ells des de la perspectiva d’un dret fonamental.

Foto Antonio
L’Antonio t’explica com ha canviat el model d’accessibilitat de la ciutat de Barcelona en 50 anys.
Foto Virginia
La Virgínia, usuària del servei d’AP, et mostra com és possible viure de manera autònoma gràcies al servei.
Foto Aina
L’Aina, ex esportista paralímpica, et relata com era fer esport amb una discapacitat quan ella era petita.
Foto Maria
La Maria t’ofereix la seva vivència sobre com va patir bullying per tenir una discapacitat durant l’etapa escolar.

SUPORTS

Aquesta campanya compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Fundació TMB.

Logo generalitat, departament d'empresa i treball   Logo diputació Barcelona   Logo fundació TMB