Segueix la col·laboració d’ECOM amb la Diputació de Barcelona, amb la dinamització dels Espais de Millora Contínua 2023-2024 de l’àmbit de la discapacitat

Com a experts en l’àmbit de la discapacitat física i/o orgànica, ECOM, seguim col·laborant amb la Diputació de Barcelona, dinamitzant els Espais de Millora Contínua 2023-2024, un acompanyament que la Diputació ofereix als ajuntaments que disposen d’un pla en l’àmbit de la discapacitat i que tenen interès en aprofundir en temàtiques concretes i generar estratègies per a poder desenvolupar les actuacions corresponents. Com a ECOM ja vam col·laborar en l’edició anterior d’aquesta iniciativa. 

En aquesta nova edició, els ajuntaments que participaran en aquests Espais de Millora Contínua són: Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Esplugues de Llobregat, Rubí i Castellar del Vallès.  

En total estan previstes sis sessions, de les quals ja n’hem celebrat dues. La primera va tenir lloc el mes de novembre, i va ser una sessió de caràcter introductori, on Isabel Macarulla, responsable de l’àrea d’Acció social d’ECOM, va presentar l’Estratègia Espanyola sobre Discapacitat 2022-2023, i on es van plantejar les línies de treball de la resta de trobades.  

A partir d’aquesta primera sessió introductòria, han estat els ajuntaments els que han fet la proposta de temàtiques a treballar. Així, per exemple, en la segona sessió celebrada el passat 25 de gener, la temàtica central va ser la Cultura Accessible i Inclusiva, i es van presentar experiències enriquidores com l’Apropa Cultura, de la mà de la seva directora Sonia Gainza, i de  la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI) de l’Ajuntament de Barcelona, gràcies a la presentació de dues representants de l’espai com ara Marta Romero de l'Associació Aprenem Autisme i Genisa Prats, de la Fundació Desenvolupament Comunitari.  

Al llarg d’aquest 2024 i fins al mes de maig, està previst que es realitzin quatre sessions més de treball mensual.  

La coordinació d’aquests espais és possible gràcies a Gustavo Barriga i Rocío Macías, de la Subsecció de Projectes i Programes d’Autonomia Personal i Dependència, de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona.